Har en liten gnällis..0

..Gnälligare än någonsin.. Varför?? Joo.. Lilleman klagar över magvärk, benvärk, huvudvärk...? Vad gör man?? Alltså heeela tiden!! :-/ Inte direkt så man njuter varje dag man hämtar lilleman från dagis och att det alltid ska vara någonting fel på honom. :-( Jag tror dessvärre inte på så mycket av de han säger.. Eftersom han gör allting han tycker är roligt och de tråkiga är bara jobbigt! Visst, kanske är de växtvärk i benen. De kan de säkert vara, men för de mesta verkar de som de bara är trams! :-/
Jag menar, man vill ju inte att ens barn ska gå runt och ha ont överallt. Heller inte kunna ha ro i kroppen för att sitta ner och äte en ordentlig måltid och bara känna lugnet. Håller tummarna att denna fas fort går över och att han kommer tillbaka tills sitt normala jag snart igen! :-)
Orka inte me dehär tjatet o gnatet man måste ha varje oändliga dag när de e dags för mat, trapp eller något annat som heller inte passar unge herrn i huset.. :-/

Idag va första dagen på jobbet efter min hemmavistelse nu den senaste veckan, börjar redan känna mig mycke bättre. Precis som jag skrev i gårdagens inlägg. Fast imorse när jag kom på jobbe så undrade jag vad jag egentligen gjorde där och om de va kanske lite för tidigt att komma tillbaka...? Men ju längre dagen gick så kändes de bara bättre o bättre.. :-) Härligt!! Precis som de ska kännas som en månda! En dag närmare nästa helg lixom!! Haha!! :-) Positiv till tusen, eller vad??

I veckan är de inte alls nånting planerat ännu, inte för oss iaf. Däremot ska vi hjälpa min kusin Jessica som Äntligen ska flytta tillbaka hit nästan bredvid oss igen!! Hihi.. Ska bli sååå mysigt!! Å snart kommer deras lilla "humla" också, i mars är det planerad ankomst för den lille! Jaaa, jag säger lille eftersom jag tror de kommer bli en liten grabb där också.. :-) Meeen, de kan man ju aldrig veta föränn bäbis kommer!! :-)
Så de ska faktiskt flytta tillbaka hit, så vi få se när de blir storkörning me släpvagn o grejs. Skoj Skoj!!
Fast iofs till helgen e de ju planerat lite bus. Men vad som gäller e ja inte riktigt säker på än, så håller tyst sålänge.. Hehe..

Nää, nu efter maten så är man ganska slapp i kroppen. Men måste endå dra fram dammsugaren o dammsuga av litegrann innan man kan dumpa ner arslet riktigt i soffan! Längtar redan!! Men först som sagt, bort me dammet!!

Tjing Tjing!!

/Mariana

Postat den 2009-11-30 i Allmänt | Trackbacks ()

1:a Advent är förbi..2

Yes, då ha vi smygstartat julen med första advent! Välkommen! :-) Själv ha jag legat som en säl nästintill heela veckan som varit, men har endå lyckats fått lite ordning på hem o tillvaro. :-)
Och just för tillfället mår jag sååå himla mycket bättre än vad jag gjort på länge!! Såå håll tummarna för att de ska gå vägen, å bort me bakterier!!  IIih...

 <--Första ljuset tänt!

 

Och så har ju även stakarna kommit på sin plats! Såå himla mysigt blir de bara av dem, men de kanske är så det ska vara..? Myskänsla och man börjar planera rejält inför julen! :-) Vart ska vi vara? Hur gör vi med alla "besök" överallt och vilka lagar vilken mat...? Jaa, ni vet. De kan bli ganska mycket ordväxling ibland.. Fast jag håller mig för de mesta på min egen kant nu efter att lilleman ha kommit till världen! Skulle helst av allt bara fira julen hemma och äta gott me nära o kära, sen kunna lägga sig på soffan o bara få va senare på julaftonskvällen.

Kanske slappa me ett glas vin och spela en massa spel eller jaa, i alla fall nånting i den stilen! Få fira julen på precis de sätt som jag skulle vilja. Fast tänker jag efter så är de senaste åren ganska så, förutom att man aldrig är just hemma i sitt eget hem... :-/ Men ha ju heller inte den storleken för alla som jag vill ha med mig heller, så de skiter sig vilket som..  Men skulle som mest önska mig en stillsam, lugn och mysig jul i ett stort hus som bara är mitt!! Tänk om den önskan kunde så in då? Då vore de förträffligt bra... :-)

Men aja, vi få förbise den önskan och hoppas på att man kanske sitter i just den sitsen nästa år. Att kunna bjuda hem alla som vill vara med oss och ha en mysig, trevlig jul tillsammans!!

Struntsamma, ska sluta älta den där grejjen. Men för oss alla så tror jag att det ultimata vore att tillbringa julen tillsammans med sina närmaste och käraste, inte sant?? Nåja, ska i vilket fall bjuda på några fler bilder idag.. Hehe..

 

 <--Köket me nya gardiner också!

 

 <--Livingroooooom!!

 <--Finfina stjärnan i mitt sovrum!

Så visst, lite julkänsla ha man ju fått. Dels är jag mycket piggare efter några dagar med penicillin och vila. Sen så kom man ut på stan idag och fick i sig lite glögg igen.
Nu är det bara att följa min kloka mors råd... : "-Håll dig bort från mycket folk och ta de lugnt nu!!!!"
Bästaste mami är rädd om mig!! :-) Men de är ju bara dumheter att kanske beblanda sig me ovanligt mycke folk innan man ha blivit imun igen.. Jag menar, så länge jag äter penicillin så är ja väl säker.. Men just tiden efter så bör jag vara försiktig, å de ska ja vara också.. :-) Nu äter jag iofs en vecka till, men sen... :-/

Såå, det är precis vad jag tänker göra ett tag framöver! Dock e de ju himla tråkigt ibland o sitta hela själv, men va gör man inte.. Vill ju inte råka ut för svinis!!! Usch o fyy!!

Nää, dags o studdsa ner i sängs! Bums!!

Natti Natti o hoppas alla får en trevlans månda!! Hoooowdyy!!

/Mariana

Postat den 2009-11-29 i Allmänt | Trackbacks ()

Soligt o fint!1

Ja, de är precis vad de är ute idag! Jisses va härligt, trist bara att man sitter inne o häckar. Fast kan ju iofs kanske sätta mig på balkongen i varma kläder.. Men orka!! :-/
Men de e så himla skönt att se solen endå, bara få lite ljus i tillvaron gör ju att man blir på såå mycket bättre humör o förhoppningsvis mer energi!
Så för er som inte e hemma o e sjuk eller ha sjuka barn, UT I FINVÄDRET MED ER!!! Bums!! :-)

Ha varit på Vc idag i alla fall och fått penicillin utskrivet, hade Bihåleinflamation. Och ha förmodligen gått me de i några veckor. Ha haft ständig huvudvärk, sen toktät bakom näsan o därför också tryck emot öronen.. :-/
Jaa, ni hör ju hur jag klagar! Men ha fasen i mig mått som en räka också, fyy tusan!!
Nu e de bara att invänta och se hur kroppen påverkas av kåvepeninet, har för mig att jag käkat de förut o att de inte va så bra. Men eftersom man nästintill aldrig käkar penicillin så kommer man ju fasiken inte ihåg.. :-/ Dumt!
Men aja, håller tummarna att jag ska få må bättre än jag gjort i alla fall. Och slippa somna preics vart än jag lägger ner mig, haha, jaa de ha varit så!! :-)

Lilleman är på dagis idag och jag ska verkligen ta de easy som bara den, slappa me en bra film tänkte ja. Men så fastnar man framför denhär dumburken som vanligt.. Knas!
Imorgon blir de nog en likdan dag som denna eftersom jag ska hålla mig inne på kurering, men hoppas jag blir mer pigg till helgen. Är ju nämligen badning i västra på lörda, hade varit najs o träffat alla härliga människor som bor däruppe. Men som sagt, återhämtningen e viktigast. Orka fasen inte va hängig längre!!
Så vi få se, blir de inte bad så kanske man tar bilen upp me lilleman så man få se lite annat endå. Bara surra kan många ggr göra susen till pigghet! :-)

Igår så hjälpte jag M med att sätta upp ljusstakar i hans lgh, så nu har han fint i sina fönster. Dock inte i sovrummen, men de få han göra själv. Tyckte jag va snäll som hjälpte till litegrann iaf, nu e de bara orken till o fixa hemma hos mig. Men de få tas när man känne sig mer allert, kanske lörda el sönda..?
På sönda ska ja banne mig på julskyltning i alla fall, de e väl då man får in första julkänslorna och att lilleman kan få se lite tomtar o div ute på stan! :-)

Nää, ska ta o spana på en film nu innan man ska iväg o hämta charmören på dagis igen. Min finaste lilla gofis! Sen blir de nog en smaskig midda o mest soffmys för våran del. Fast de e ganska skönt de med!

Jaja, tjingeling på er!!    Lite smakprov på julkort....?  Mmm, de kommer här! Fast ingen av dessa.. Hihihi..



/Mariana

Postat den 2009-11-26 i Allmänt | Trackbacks ()

Första filmklippet...1

...De ha jag minsann lyckats med precis!! Hihihi..

Hittade ett program i datorn förut, haha, så nu ska här produceras.. :-)  Såklart blir de massa på lilleman som ni förstår, men de e ju lika skoj de!! :-)

Vänta ska ni få se!! :-))

Jag menar, jag är ju en KARLSSON i botten å Linus har ju såklart Karlsson i sig också även fast han heter efter pappa sin... :-) Hehehe..  Lägg märke till vad som sjungs i sången och vart det hamnar på klippet, alltså vilket kort som just då visas..
Tyckte de vart ganska fränt ja, haha, "hurra hurra hurra"...



Nää, de få bli allt för idag.. Nu e de dags för linus o fota mamma tror han.. Haha.. Han vill ju också såklart!!

Tjing folket!!

/Mariana

Postat den 2009-11-24 i Allmänt | Trackbacks ()

Ny bilbarnstol!!0

Underbart bra känns detta, nu slipper lilleman sitta som en korv i stolen nå mer. Hittade en som vi precis velat ha och den va dessutom nersatt. Ännu bättre!! :-)
Fast såklart skulle M ha en något värre stol i sin bil, så hans blev snäppet värre. Men de ser likadana ut endå.. Bara de att hans kan man fästa fast i sätet, vilket kan va bra iofs. Min går de inte på, men de få funka de med!
Är i vilket fall suuupernöjd endå!! Kanonstol till kanonpris!! :-)  Tack Babyproffsen, alltid bästa servicen och bästa priserna!

  <--Britax Kid Plus  15-36 kg (barnen sitter som i en rallystol) hihi..

Mmm, supernöjd e vi allihopa. Linus sitte superbra i den och vi ser varandra allihopa i bilen! Fantastiskt vad två stolar kan göra ens dag!! :-)) Hehe.. Eller ja, en i min o en i M:s bil.. :-)

Nää, dags o umgås me bästa mammi när vi varit ifrån varann i fleeeera dagar!! :-)

Tjing Tjing!!

/Mariana

Postat den 2009-11-15 i Allmänt | Trackbacks ()

Klimpfjäll - Fatmomakke!!4

Fantastiskt gott blev det, stek me pärer o sås! Ojojoj, så nu sitter man med mätt mage o sipprar på en smaskig cider.. :-) SEMESTER!!!   Så nu ha lilleman slagit sig ner i tv-fotöljen me lite snarra o en film.. :-)

Idag ha vi inte alls gjort mycket heller, va bort ti Fatmomakke en sväng. Kikade på kyrkstaden och jag försökte (dock utan så mycke intresse) berätta för Linus hur och vilka som levt där en gång i tiden. Och sen kikade vi på alla dessa kåtor och fina byggnader där runtomkring. Superfint e de ju! :-) Så är ni här uppöver i dessa mörka skogar o öppna fjäll, så tar er en tur dit. Himla skoj o läsa o spana in allting faktiskt.

När vi va där idag så fick vi faktiskt se lite blåhimmel, uuunderbart!! Så Marsfjällen visade sig för oss och gissa om de va fiint..? oooohhjjaaaa!! Supernajsiga bilder blev de också såklart.. Jaja, vänta! Jag ska lägga upp dem!! :-)
Sen efter vi varit där så tog jag o lilleman oss en tuppis, sen va de dags för att börja pyssla me maten igen. Som ja skrev här ovan så blev de himla smaskigt faktiskt. Eller ja, de e ju svårt att misslyckas me en stek. Men endå.. Hehe..

Nu ikväll blir de bara till att fortsätta slappa. Kanske åker hem redan imorgon, beror på om vi få nå finväder eller inte.. Åsså på hur kallt de kan bli.. Mm, sådär då..

Nää, dags o va lite social me sällskapet här kanske.. :-))    Tjingeling!!

 <--Fatmomakke!

 

 <--Marsfjällen!! Såå fint!!

 <--Häftigt!!

 

 <--Bustrollet!

 

 <--Uppe i Kåtabyn!

 <--Min lilla modell.... Hihi..

Nää, som sagt! Dags o kanske va liiite social.. Hoho.. :-o   Ha de gott o trevli helg!!

/Mariana

Postat den 2009-11-13 i Allmänt | Trackbacks ()

Vinterland, här är vi nuuu!!!0

Så va vi här igen! Hääärliga Klimpfjäll! Fantastiskt att det verkligen byggs en massa stugor häruppe fortfarande och jag kan lova att sedan sist vi va här (ca 2½ år sen) så ha de verkligen ökat me nybygget!
Helt sjukt vilka finfina o stora stugor de e överallt, superduper!! :-)

Igår kom vi upp ganska sent, runt kanske 21 ungefär. Så de va bara att elda som sjutton o få upp värmen i stugan, å bort med råheten! Så de vart ganska sent för oss alla igår, tro inte lilleman va i säng förän 23.30 eller nå sånt. Men va gö de när man har semester!! :-)) Hihihi..
Såå vi soov som nå stockar imorse, enda ti 9.30!!! Sååå sköönt!! :-))
Så jaa, ni förstår ju att dagen ha varit rena slö-afton! Började me att käka frulle, sen ut i de gråtrista vädret o försökte hitta på nå skojsigt endå. Isen här nedanför ha precis frysit, så lite dumt att bege sig ut på den just nu. Bättre o vänta tills den lagt sig rejält o snö ha kommit på den. :-)

Men vi va ute o gick en sväng, kikade upp på byn o va in på nyaffär´n som de ha flyttat. Faaast, de hade den sist också. Men de hade jag visst förträngt! Hoho..
Sen va vi som mest bara här vid stugan o M fixade o trixade me lite här runtomkring. Åsså vilade såklart jag o Linus litegrann, precis som de ska va när man har semester! Fantastiskt!!
Sen ha vi mumsat spaghetti o köttfärssås ti middag, helt otroligt vad mycke godare de blir när man är såhär ute i vinterlandet. Mums!!

Nää, nu ska vi ta o spela lite tärning o kort. Precis sånt göra man ska gö när man e såhär.. Meeen ska väl såklart ge er lite pics så ni ha nåt fint o spana på.. Hahaha...

Tjingeling!!

 <--Snövallar på vägen hit!

 <--Dags för promenad!

 <--Trollet me tandkräm runt munnen!

 <--Min finaste!!

 <--Naturbild! Fiint me vattenfallet..

 <--M kollar isen.. Oooh..

 <--Självklart "Björnpuppor"!!! :-)

 

 <--Trollet i pottskåpet! :-)

 <--Lite buskort också! :-)

 <--Uppöver emot Stekenjokk!

 <--Fint ute me snön! :-)

Tråkigt me dimman o så bara, men annars e de ju sååå himla fint! Håller tummarna för att molnen ska slinka vidare så vi få se fjälltopparna också! :-) Nää, dags o spela kort o tärning nu!!

Bye bye!!

/Mariana

Postat den 2009-11-12 i Allmänt | Trackbacks ()

FARSDAG!! 09-11-080

Idag hyllar vi ALLA pappor i vårat avlåånga land!! Grattis papi som ligger o gottar sig nere i Thailand me förhoppningsvis en kall bärs i handen. Och Speciellt Grattis ti Linus papi som måste vara den bästaste av dem alla!! Finns ALLTID där för lille prins och skämmer bort honom på tok för mycket!!
Men just därför får lilleman visa sin uppskattning för de ida, så han har handlat en liten grej ti honom....

 

Mm, mycket fin e den! Och dessutom Rättvisemärkt!! De ni!! :-)  Då kan man verkligen använda den med mycke gott samvete!! :-)

Sen komma Lilleman självklart bjuuuda på massor me pussar o kramar till sin papi, brukar ju höra till varje dag. Men just idag tro ja kanske att han kan bjuda på en hel del fler tjusisar!! Hihihi...

Åsså självklart e de ju ett kort till också!!......

 ....alla hade en pappa som DU!

Står de på insidan... (för blank för att kunna knäppa på...) :-/  Såå himla bra och sant kort. för de e såå!!

Skulle vilja åka och gratta min egen pappi också, men han är och gottar sig i Thailand den lilla galningen! UTAN MIG!!! :-/ Iiiih.. Aja, men nånting ska han väl få unna sig å! Haha.. Fast måste nog säga... De va ju inte en dag för tidigt kanske.. Han va väl såhär utomlands för typ 10 år sen sist, å då fyllde han ju 40.. Haha.. Jaaaoo, visst kan man inte mer än hålla med. Ta vara på värmen pappi, snart kommer snön o skotersäsongen igång!
Å då ser vi bara snöröken av dig!! Hahahaha...

Mm, så tror faktiskt han kommer bli superglad över de lilla.. Hihi..

Igår hölls det partaj i Fränsta och Bykrogen igen, Go Getters stod för spelningen och allt var verkligen suuuper!!  Massa mumsig mat där som vanligt, dock lite synd att de va såå himla snabba med att plocka av borden eftersom man då aldrig hann sitta o småmumsa efteråt.. Men vafasen, kanske lika bra de! Haha..
Drack cooola i massor eftersom man körde, sockerkickar e alltid bra de! Sen så va ja hemma redan vid 2.30 så kände mig riktigt utvilad imorse... Eller ja, nästan!! Mina bihålor är typ heeelt igen, så känns som att huvudet ska sprängas vilken sekund som helst. Men annars så.. En helt fantastisk kväll me dans och ljuva toner från Go Getters alltså!!  Tack för en fantastisk kväll!! ;-)

Idag blir de till att fira pappa M då som sagt och sedan umgås i massor me bästaste, finaste lilleman!! :-)  Åker på kurs på tis-ons, sen blir de fjällerna från ons-sön!! Se lite snö o bara vila o ha de najs!!
Hoppas bara att förkylningen släpper och att huvudvärken "flyyger" bort så man kan få sova ordentligt o kunna va ute som vanligt!

Nää, dags o ta sig en dusch för att sedan åka o fixa en tårta ti pappsen ida också!! :-)

Åter igen ti er pappor därute!!  Ta vara på denna dag, skäm bort er själv o ligg i soffan eller bara strosa runt i kallingarna heeela dagen! De är ni värda!!  :-)

Tjingeling vääärlden!!

/Mariana

Postat den 2009-11-08 i Allmänt | Trackbacks ()

Halloween!!0

Jahapp, så va snart Halloween helgen över. Eller ja, för er som e ute o svirar ikväll kommer ju ha en återkommande underbar dag imorgon!! Hahaha.. Iiiiinte jaaa!! :-))
Fast måste erkänna att det sved ganska bra för en stund sedan då jag skjutsade in M o M ti staden.. :-/ Fyy tusan va mycke folk de va ute alltså!!! Jaa, då menar ja myyycke folk också!! Alltså, de va folk som klev ur bilarna lite här o där. Klungvis me folk kom o gick lite varstans å såklart en massa folk som stod i köer lite här o där också.. Kändes nästan som juldagen då alla man känner är på hemmabesök o precis de flesta man känner är ute på härjning.. :-) Ojojoj... Å här ligger jag i min säng o ska snart ta o släcka ner (som jag kanske egnetligen borde ha gjort på tok för länge sen), men jaja, å ska upp med tuppen för att öppna på jobbet imorgon.. Wiiieee!!!
Njaaee, kan lova att de kändes som att de verkligen va en kväll för att va ute o ha riktigt jäkla skoj. Men kände samtidigt att de vore kanske smartast att bara åka hem o längta ti nästa helg!!
För då e de ju Go Getters på bykrogen i Frääänsta!! :-)) Hihihi... Måste nog bara försöka få tag på en liten chaufför som vill skjutsa o hämta mig o sådär.. :-/ Hmm... Aja, ett senare bekymmer!! De löser sig alltid!! :-)

Nåja, i vilket fall har jag/vi haft en fantastisk dag här hemma. Började dagen med att baka s.k. marängspindlar som istället blev chokladspindlar, åsså SPÖKmuffins med lilleman. Blev ganska så bra faktiskt, med tanke på att jag aldrig ens ha engagerat mig i nånting som har med Halloween att göra.. Men va gö man inte för barnen....?? Hehe.. Köpte t.o.m. mig en peruk (svart m. röda slingor), men linus tyckte inte riktigt att jag passade i den plus att den kanske skrämdes lite. Så tog faktiskt av mig den ganska snabbt.. :-/  Hahaha..
Däremot Niklas tyckte ju att de va mitt rätta jag som kom fram!! "Gulligt!!"  Njaaee, vet inte de ja..? De ska han nog få känna av en vacker dag, den rackarn!!! Grrrr...

Faktiskt så började vi redan med förberedelserna redan igårkväll! Jag, Rickard o Linus skar pumpor och förgyllde min balkong med, superläskiga vart de.. Hihi..
Laddar upp lite pics, kan va lite skojsigt o kika på.. :-)

 <--Aaaaaaaw!!!

 <-- Min o Linus pumpa i mörkret..

 <-- Våra SPÖK muffins!!!

 <--Karra o Popcorn fanns de gott om!

 <-- Häxan Maaajja!! ;-)

 <--Trollen Linus & Everlyn!

 

 <--Roland o Linus busade hejvilt!

 <--Alfred o Everlyn tjusades lite oxå!

 

 <--Det va här de fann varandra....

 <--Tjus tjus... Hihihi..

 <--Linus slutkörd efter partajet!

Så efter firandet av Halloween så fick min finaste lilla sheriff åka till mormor för en övernattning med dem. Själv ska jag ju upp fööre tuppen imorn, så tyckte de va bättre att han fick komma dit o slippa den tidiga morgonen imorgonbitti.. :-)

Imorgon e de hääärliga söndagsmiddan hos mamsen också, SOM jag längtar till denna just nu!! Mumsfillibabba!! Kommer förmodligen va vrååålhungrig efter arbetspasset och kommer ladda heela dagen efter just denna söndagsmidda.. Brukar ju va så himla gott allt de mamsen gör, så jaaa, ni vet! Kan man längta efter nå goare..?
Mmm mmm mmmmmm...

Nää, kanske va dags för att släcka lyset o ta bort datorn..? Knäppa av telefonen på ljudlöst o verkligen gotta ner mig rejält under täcket!! :-) Naaajsigt!!
Efter en dag me bus o godis, så e man ganska nöjd i "kistan" o huvudet likaså.. :-)  Faaantastiskt!!

Natti Natti på er gott folk!! 

/Mariana

Postat den 2009-11-01 i Allmänt | Trackbacks ()

Senaste posterna

Arkiv

Länkar