Gudmorsan lixom!! :-O1

Hell jäää!! Jag ska bli Godmor!! Jag har fått den äran och självklart tackade jag ja o blev störtglad!! :-) Det är charmören Vilde som jag ska vara gudmor åt o ja hoppas jag ska sköta mitt uppdrag och att han alltid ska gilla mig för den jag är. Precis som jag gillar honom för den han är.. :-)
På Lördag ska de va dop för honom och då ska fröken Johansson (jag) läsa upp en dikt för lilleman. Om att hans liv ska få en bra gång och att han ska få ara skyddad från allt ont.. Fin liten dikt med många ord som jag själv hade bytt ut ti andra, men men.. Så är det!! :-) Hehe..

Det är väldigt fint att få en sådan här förfrågan och jag är både stolt och mycket glad!! Det ska bli en spännande uppgift som jag har framför mig!! hihi..

VILDE
 

/Mariana

Postat den 2012-09-26 i Allmänt | Trackbacks ()

Sprutor... :-/0

Sådär ja.. Då va de två första sprutorna tagna för våran lilla dam. Hon skrek som aldrig förr o spände sig helt i hela kroppen.. Ajajaj, förstår verkligen va ont de gör.. Men sååå välbehövligt!! Och att man dessutom numer vaccinerar emot Hepatit B är ju super tycker jag! Speciellt eftersom vi ska åka utomlands till sommarn nångång. Då behöver man inte va orolig för henne heller.. Vi andra i familjen vaccinerade ju oss för ca 3½ år sen då vi va ti Egypten. Så nu ska vi vara imuna i ca 20 år då säger de.. :-)

Idag tog vi o gjorde en lättlagad midda.. Här äts det Hamburgare (dock hemmastekta) och pommes.. Inte det dagligaste här hemma, men de e gött när man väl gör de!!
Å självklart har vi pepparsås ist för dressing.. Såå sjukt gott!! Så ha ni inte provat de så gör de bums! Mycke godare o hela burgarn blir som en helt ny smakupplevelse!! :-) Hehe..

Hoppas lillan håller sig ifrån febern.. Brukar ju kunna bli lite kinkiga efter en sådan grej, men jag är uppladdad me både sömn och alvedon åt lilla damen.. :-) Lika bra de!! :-)

Dags o kila!! Heeej på er!!

/Mariana

Postat den 2012-09-25 i Allmänt | Trackbacks ()

Måndag igen..0

Ojoj, i helgen ha jag jobbat som sjutton och verkligen haft saker för mig hela tiden.. :-) Å visst, man är lika nöjd som sist även denna gång när man jobbat o så.. Men ändå längtar man ti nästa helg då man få ut o träffa folk o surra sönder de stackarna.. Hahaha.. :-D
Nåja.. Man uppskattar i varje fall mer vad mysigt man har hemma endå när man kommer ut sådär emellanåt. Å dessutom är de nyttigt för M o få va själv me kids också!! :-)

Imorn e de tisda o de är dags för fröken L o ta sina första sprutor.. Ajajaj.. Detta är ju verkligen inget jag längtat till, men visst, de ska bli gjort. Förstår ja me.. Men gillar de inte!! :-/
Efter de så ha ja inte planerat nånting, eller ja, blir nog inget alls på hela dan skulle ja tro förutom den sprutan.. :-O Först förbereda sig mentalt me en prommis efter lämning på skolan o sen landa efter att de e gjort.. Pjuuuh.. Är de bara jag som är såhär eller finns de fler därute?!? :-O

Vår lilla fröken gör framsteg för varje dag. Numera så håller hun huvudet bra uppåt när hon ligger på mage o igår så rullade hon från mage till rygg.. Duktig tjej!! Verkar ha lite ont i munnen, så vi gissar på att dedär skit-tänderna är på g eller nå.. Verkar lurt, men samtidigt kan de va som lite småsegt för dem att spricka upp. Så kan ju lika gärna ta 1 månad som några dagar.. :-/ Jajja, bara o vänta.. :-)

I lördagsmorse så tappade Linus sin första tand också!! Lyckliga killen va sååå nöjd och dessutom fick han besök av tandfen 2 gånger.. Inte illa!!! :-D Hehe..
Såå, nu har junior en glugg o peta me tungan i.. Hehe.. Sööötungen!!

Men hörrni.. Ha ni lyssnat på Stiftelsen´s senaste låt?? Ur balans... Galet bra låt även den och jag bara dööör när jag lyssnar på texten.. "-Du ha nu väckt upp björnen... Ajajaj...." Maahahaha.. Grabbarna grus har sjukt bra humor o de gillar ja. Har sagt de förut å ja säger de igen.. Ni komma gå långt!! Jag tror på er!! Gaaalet bra och får Sverige att gunga/rocka!! Kung de!!
Å ha ni inte hört den sista "Vildhjärta", så borde ni ta o kliva in på Spotify o lyssna.. Gaaaah, myslåt.. :-) Kan man annat än o fastna i låtarna?! Njäää.. Kör på grabbs, komma bli tokbra dedär!!

Nu ska fröken Johansson pallra sig ner i källarn o fixa lite eld.. Min sambo... Magnus... Han gick visst ut på promenad.. Duktig han!! Eller så va de bara för att han skulle testa nya träningsdressen de fått från jobbet.. Hmm.. Vill åsså haaa!! :-)
Nåja, få se vad som man kan unna sig när man får sig en slant efter de timmar man jobbat.. Hihi..

/Mariana

Postat den 2012-09-24 i Allmänt | Trackbacks ()

Hipp Hipp Hurra!!!0

Hipp Hipp Hurra till min mamma på hennes Födelsedaaa!!

Snart ska vi dit o käka lite o sedan blir de kalas för Linusen.. Allting på en o samma gång ni vet.. Precis som de ska va.. Haha.. :-) Meeen, huvudsaken man hinner på ställena en stund iaf så man hinner ses.. :-)

Såå, nu ska ja också ta o gö mig klar.. Hann dock inte me en dusch på mig själv ida, men de är ju såå.. Huvudsaken att kidsen är hela o rena.. Jag kan förfina mig ikväll ja.. Men de ha som inte gått.. :-/ Haft en skrikig liten donna o packat o donat..
Nåja.. Ha iaf fräschat upp mig så ja inte stinker efter dagens pass me de sista på golvet i hallen.. Äntligen är allt borta!! Å de ha ja Erica o tacka.. Hon ha varit här på förmiddan/dan o hjälpt mig o sen när hon for på jobb så fortsatte ja.. Så nu är de ÄNTLIGEN klart!! Nästa etapp påbörjas nog ikväll.. Spjälorna i trappen.. Slipas o målas.. :-O Ujujuj..

Men först nu rå såklart!! Grattiiiis min fina Fantastiska Mamma!!
Vad skulle vi gö utan dig?! Jag ha sagt de förut o säger de igen..
Det finns verkligen ingen som du.. Du är bara för BÄST!!
 
Vi Älskar Dig!!!

 

/Mariana

Postat den 2012-09-21 i Allmänt | Trackbacks ()

Torsdag!!0

Idag är en bra dag känner ja!! Eller ja, den började inte som den bästa. Men ja tror på den. Att de blir en BRA dag!! :-) Ska in ti stan vid lunch o träffa Mikkan som ja jobbar me o surra sönder henne ti max.. Komma bli superduperkul tro ja!!
Åsså ska ja handla lite smått o gott som behövs för helgen.. :-)

Sen ska M jobba över ida tro ja, så ikväll blir de en kväll för mig o kidsen själva.. Kan va rätt så mys de också.. :-) Riva lite mer golv och förbereda inför golvläggning i övriga hallen.. :-)
Men ja måste säga.. Fy sjutton för detta golv.. Ujuj.. Tog inte de förra ägarna på allvar då de sa att de va ett sjuhelsikes golv. För de ÄR det!! Först ligger de en matta, sen en masonitskiva (eller hur de stavas) på den, sedan en massa till som dessutom har en matta under sig.. Plus att den sista nedersta mattan är en skitmatta som delar på sig, som man slutligen får skrapa bort de sista på.. :-/ Grrrrr... Hur tänkte de på 60-70 talet då de bytte golv o bara la på.. Fy fasiken vilket jobb de är o få bort skiten.. :-/
Meeeen, blir nog rackarns snyggt då vi får dit det nya golvet o allt smälter samman.. :-)
De blir nytt golv i hall, kök o vardagsrum. Komma nog bli superfint tro ja!! Å allt komma flyta samman också!! Men tänkte bju på nå bilder på h-vetes golvet.. Vi tar lite för varje dag eftersom de är ganska mycket o jobba med.. Bara spikarna de sjutit in i masonitskivan är ett h-vete att ta lös.. Suck!!
Men snart såå.. Ha bara lite kvar nu, så de e ju rackarns skönt!!

Hej på er!!

/Mariana

Postat den 2012-09-20 i Allmänt | Trackbacks ()

Tiiiiiisdaaa..0

Dagarna fylls med kärlek och glädje här hemma och det är verkligen supermysigt!! MEN, jag tycker ändå det ska bli såå sjukt skönt o komma ut o jobba ti helgen. Få lite vuxentid själv på jobb o bara va sig själv för en stund. Inte dendär mamman som alltid e hemma o trixar o fixar så allt ska flyta på lixom.. :-)
Ni vet.. Man börjar alltid dagen me frukost o piggelinbarn vilket är Fantastiskt!!! :-)
Sen beger vi oss ti skolan, oftast gåendes om det inte är så att vi är sena eller att jag ska iväg någonstans.. :-)
Sen tar Linnéa o sussar på.. För de mesta fram till 12.. Men nu de senaste dagarna ha hon lixom inte velat göra nånting o ha varit extra gnällig hela dagarna.. Knas!!
Men men.. Snart e de över få vi hoppas!!
Sen när hon e vaken så surrar vi på och pysslar för de mesta med nå pyssel eller är ute o hälsar på nå folk. Eller så slappar vi (som de senaste dagarna) bara i soffan o slökikar på nån film.. Rätt så gött!!
Sen beger vi oss för att hämta hem en trött skolkille o hittar på nå bus me honom om inte han vill leka själv.. Sen blir de middagstajm o sen är de nääästan kvällen..
Dagarna har som ett mönster och jag hatar verkligen när de blir flera på raken som blir likadana.. De blir som i ett ekorrhjul lixom.. Iiiiiiih.. De e lixom inte min grej riktigt.. Allt står då på tok för stilla och fröken J blir riktigt rastlös.. ojojoj.. Jajja.. Som sagt, de ska bli både skönt o nyttigt för mig o komma ut på jobb så ja kan surra sönder mina älskade arb.kamrater.. Hahaha..

Som tur är så sover Linnéa sig igenom hela nätterna fortfarande också.. Vilket är sååå skönt!! Och som det är nu och som det alltid har varit så äter hon middag 16-17, sen gör hon natten vid 19, sen väcker vi upp henne runt 21-22 och ger henne mat.. Sen sussar hon vidare fram till 6.30.. Oftast vaknar hon också av min klocka.. Å har vi inte den ställd så kan hon tuta på ända ti klockan 7.30-8.00..
Jaa, hon är verkligen sovfrisk denna dam.. Inget jag tackar nej till, verkligen inte!! Men samtidigt ska man va oerhört tacksam för det och inte va alltför kaxig om det.. Det KAN slå tillbaka, de vet vi.. Men sålänge hon är på detta viset så njuter vi bara..
Jag o M försöker pyssla me så mycket vi hinner och orkar. De blir som mer gjort här hemma då..
Inte ikväll dock, men de hör till nå heeeelt annat.. :-)

Jisses vad jag sitter här o tomsurrar.. Jag som ha gjort 2 fillimpor.. :-D Mums!! Kanske bäst o kontrollsmaka dem innan man ger ti grabbarna här hemma.. :-) Hehe..

På återseende era godingar!! Tjing!!

/Mariana

Postat den 2012-09-18 i Allmänt | Trackbacks ()

Sis 23 år!!0

Idag blir min lillasyster Cicci hela 23 pannor!! Whoohoo, tiden går fort då man ha roligt, inte sant cicci?! :-) Hon är den mest kreativa av oss syskon och har hunnit med bra mycket under sina 23 levnadsår.. Å just nu är hon ju mitt uppi karriären och jobbar som mest hela tiden.. Jaa, då hon inte är ledig o umgås me oss då såklart!! Hehe.. En riktigt Duktig kicka som alltid ha något i högsta hugg!! Finslipar hon inte på nå eget hemmagjort så är hon inte bangen o hjälpa andra.. Speciellt inte när de gäller hår.. För de e hon sjujäklarns bra på!! Våran egna frissa som nu också är egen företagare på JESS... Såå himla duktig!! :-)
Vår egen Smultronblomma!!!

Igår firade vi henne o av mig o min andra syster m.fam få fick hon en upplevelse.. Att få se Peter Johansson och "He Will Rock You!" Komma bli awesome o vi ska gå på de tillsammans alla tre.. :-) Komma bli en grym kväll o vi få börja den fredagen den 2:a November på nå afterwork eller nå.. :-) Mumsa lite gott, se konsert o sedan kanske avsluta me nå gott på stan!! hihi..
Längtar o hoppas syster också gör de!! De komma bli superdupermysigt tro ja!! :-)

Och igår firades de såklart.. Vi vräkte i oss av mammas goda mat som vanligt o även lite smått o gott som cicci själv lagat. Så mätta o belåtna begav vi oss hem o sussade in gott.. :-)

Men idag är hennes riktiga födelsedag!! Hipp Hipp Hurra för lilla sis som blir 23 år idaaaa!! :-)

 

/Mariana

Postat den 2012-09-17 i Allmänt | Trackbacks ()

Rastlös.nu!!0

Varför blir man sjukt rastlös när man är klen?! När man skulle behöva vila lite till för att få igen de rätta krafterna för att få bort den jäkla förkylningen som intagit min kropp.. :-/
Som här ikväll.. Skulle gå o sussa tidigt som sjutton va tanken.. Men nejdå.. Då kvicknade man till efter att alvedonen o iprenen fått verka en stund.. Såklart!! Less.. Men men.. Man få ta till vara på att se lite kärleksdravvel då eftersom M krypit ner i säng..
Bäst o passa på då man blev själv i tv-soffan o när man dessutom är lite sjukis.. Då får man fälla ett par tårar o sen få man verkligen smälla i sig dendär chokladen som legat i kylen sen i Juni.. Jaa, de får man!! Mums.. :-) Hehe..

Å vet ni vad de blir..?! Alldeles nya filmen "Älska mig igen".. Fastnade genast för trailen eftersom Channing Tatum är med i den och att de va en riktig dravvelfilm.. Köng de för en vekling som mig nu.. Whoohooo!! :-D
Hej o hå.. Nu ska vi se tjejfilm deLux!! :-)

/Mariana

Postat den 2012-09-15 i Allmänt | Trackbacks ()

Helg...1

Åter igen är det Fredag o Äntligen helg.. Dock är detta med blandat förtjusing då vi idag ska på begravning för Fina Birger.. ♥ Min mammas svärfar.. Vanligtvis brukar jag inte alls gilla detta med begravningar eftersom det blir som en känslochock för alla. Man vet aldrig riktigt hur man reagerar, men av vetskap så vet jag att jag blir såå ledsen av att bara behöva kliva in i en kyrka.. Hua!!
Och när det dessutom är en man som man stått ganska nära och tycker så mycket om gör saken absolut inte bättre. Känslorna svajjar rejält och man vill inget annat än att få dem tillbaka......
Usch.. Har gruvat mig för denna dagen rätt länge och blir ledsen bara jag tänker på att han är borta.. Borta med de andra änglarna i himlen och kikar ner på oss. Med farmor, farfar, mormor, morfar, morbror och andra mycket fina människor..
Men det gör såå himla ont.. Det är för mycket känslor för hur man känner.. Och det gör bara såå himla ont.. :-/

Sen att jag dessutom har dragit på mig en förkylning är absolut inte de roligaste.. :-/ Önskar bort den genast eftersom jag ha planerat in en massa skoj med vänner imorn.. Jag o två kompisar.. Madde o Laila ska åka ti vår stuga o ha en myskväll me fiske, surr och go mat.. Såå, jag vill verkligen inte va såhär..
Ååååh... Less är fasen bara förnamnet!! :-/
Vi får avvakta till kvällen o se hur jag känner mig efter begravningen och hur förkylningen är. Håller alla tummar för att jag ska bli piggare!! NU!!

Men jag hoppas verkligen att ni därute får en Fantastisk helg och att ni njuter av ledigheten.. Som man ska göra.. Å att ni slipper allt vad som heter förkylning o annat trams som man drar på sig under höstens kalla dagar.. :-/

Birger.. Vi kommer ALLTID sakna dig o tänka på dig.. Hoppas du har det bra där du är nu o att du inte har ont längre.. Fina Fina du...♥ ♥ ♥ Linus tyckte att du skulle hälsa hans farmor från han..
Vila nu o känn ingen smärta.. Bästa du...
 
Här är den sista bilden jag tog på honom på Midsommarafton tillsammans me Prinsessan Linnéa 2 dagar gammal.. ♥ Som även han visste skulle bli till innan hon ens hade blitt till.. Den ni!! Sjätte sinnet eller vad?!
 

/Mariana

Postat den 2012-09-14 i Allmänt | Trackbacks ()

En Älg...0



En älg kan vara bra till mycket. Eller hur? Jag menar.. Först går den runt i skogen och leker skogens konung. Sen är jägarna ute och försöker finna rätt på dem, så de äntligen ska få sig lite mat hem till familjen eller sälja till dem som inte jagar själv.. Som oss t.ex.. :-) Eller ja, min pappa jagar. Men han jagar inte så mycket numer så han kan föda alla me kött. Så vi få glatt köpa och grejja själva numer.. Vilket förstås är grejjen med det hela. Nu har vi ju våra egna familjer och då ska man ju sköta dem själva såklart!! :-)

I alla fall.. I måndags va jag upp ti skogarna. Hämtade upp en älg som säkerligen har gått runtomkring där vi har stugan. Där har den säkert mumsat på en hel del skog o mark. Sen vart den offer för just oss.. Hahaha..
Sen på måndagseftermiddagen så åkte jag me en halv älg o besökte min pappa. Han hjälpte och vägledde mig till hur vi skulle göra.. Styckade upp älgen i olika stekar, mums!! Å sen så fick jag med mig en låda som skulle bli grytbitar o köttfärs o en påse som benen lades i.. Kung tyckte ja.. Nu ska ja va husmoderlig tänkte jag!! Såå, hem o fortsatte.. Jag o M satt på varsin sida av köksbordet och delade upp. Grytbitar i en bytta och det som skulle bli köttfärs i en annan. Härligt kvällsgöra!!
Och dagen igår så malde jag köttfärs.. Tänk er.. Jag malde min EGEN köttfärs här hemma.. Såå Fantastiskt!! :-) Och sedan paketerade vi grytbitarna i olika påsar och frös in. Jaa, de gjorde vi ju självklart med alla stekar som blev också!!
Sen så blev det att ta tag i benen igårkväll.. Pjuuh.. Anders, m:s pappa, var här o va barnvakt åt våra små eftersom vi skulle på Föräldramöte på skolan. Så han kokade benen och vägledde oss i hur vi sen skulle göra. Sagt o gjort, igårkväll silade vi buljongen och nu kokar jag ännu mer ben.. De luktar liiiite märkligt, men de är ju så det är.. :-) Komma bli finfiiin buljong detta som man kan använda till såser, grytor och annat mumsigt framöver!!

Idag ska jag alltså också dona.. Idag ska jag ta av köttet som suttit kvar på benen efter styckningen och just nu kokar jag de sista benen som vi hade sparat..
Sen ska de bli dillkött av dessa köttbitar som fanns kvar.. Mumsigt va?! Mmm...

Så tänk vad mycket man kan göra med en halv älg.. Visst, man kan ta ur märgben och fixa o trixa mer me sånt. Men just för oss är de väääldig överkurs.. De tycker jag t.o.m. att de är när man kokar ben och gör sin egen buljong. MEN, vi va nyfikna o testa för en gångs skull o när jag endå bara är hemma så kan man ju de..

Kvarnen som jag använde att mala köttfärsen med ha vi fått av svärfar..Anders.. Tänk vad han kan ha saker.. Såå himla bra!! Han är hjälpsam på alla sätt o vis han så ojoj..
Så numer så bor det en Hushållsassistent hemma hos oss. Den heter Bosch och jag komma absolut använda den till mycket!! Inte minst ti o mala köttfärs o baka bröd i den. :-)

När jag igår malde köttet så tänkte jag hela tiden att jösses.. Det finns ju absolut inte en chans att komma närmare Ekologiskt än detta. Man lixom gör allting själv och dessutom så har älgen gått på hyggen och berg precis där stugan ligger. Visst e de väl fantastiskt?!?!

Nu har i alla fall denna älg gjort så vi har fått våran frys ganska full. Jaa, åtminstone så vi klarar oss ett bra tag framöver. Förra året köpte vi ungefär hälften av vad vi fått idag. Men då var det endast en "lott" vi köpte, å de kan även innebära att man köpt "grisen i säcken" eller hur man ska uttrycka de. Man vet lixom inte vad man får. Å sen kan de också va delar från olika älgar osv..

På eftermiddan igår så hämtade jag Linus o Amilia från skolan, de lekte och hade skoj medans jag kockade för glatta livet.. Å självklart blev de Älgfärsbiffar!! Såklart!! :-)
Ungarna åt som aldrig förr å de gjorde ju inte direkt saken sämre.. Finns ju absolut ingen bättre mat.. Mums!!

Nu ska ja försöka få lite mer saker gjorda här hemma.. Å inte att glömma.. Köttet från benen skulle ju tas hand om.. :-) Hehe..
Men tänkte bju på ett par bilder sen gårdagen.. Linnéa blev så tröttis på o höra köttkvarnen så hon drog filten över huvet hon o somnade mitt upp i alltihop.. I Lekgymmet lixom!! Hehe..
Gullungen!!

Hej o hå!!


/Mariana

Postat den 2012-09-12 i Allmänt | Trackbacks ()

Linnéa sitter!!0

Lillkröösa våran börjar vilja sitta själv och numer ha vi börjat testa barnstolen vid bordet.. Inte så ofta, men lite sådär ibland.. :-) Hon e ju bara 2½ månad, så brådska är de ju inte!! :-)
Men jisses vad hon är skeptisk till en början, sen gapar o skriker hon o efter ett tag så sitter hon ganska behagligt som de ser ut.. Hihi..
 
Titt här ska ni få se.. :-)


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gullunge!! hehe..
 
Nu ska ja ge mig iväg strax.. Iväg o stycka kött!! Nu ni.. Å självklart ha man laddat me både de ena o de andra i lådan!! Nu är de dags o fylla frysen ti fullt så vi klarar av en vargavinter i år igen!! :-) Hehe..
 

/Mariana

Postat den 2012-09-10 i Allmänt | Trackbacks ()

Dopdags!! ♥1

Jahaja, nu va de dags för planering av Dop.. Underbart!! hihi..
Lillfisen ska döpas i början av November i Tuna Kyrka!!
Tro de ska bli superbra å såklart önskade jag att få ha den Bästaste prästen som även döpte Linusen.. Janne!! :-) Han ha vi haft på både dop och begravningar o ja tycke han e super!!
Hoppas han kan o vi kan få han på just den dagen!!

Men vet ni.. Församlingen bjuder på dopfika, alltså tårta, kaffe/te och saft. Å servetter o grejjer.. Lite bra rå.. Ojoj.. Så nu ska de bara bakas i massor, men sånt kan man ju så de ska väl inte bli ngn match.. :-) Hehe..

Imorse va ja o hämtade upp lite Älgkött som ska styckas ikväll. Jösses vilken biff!! Haha.. Ska bli intressant o se hur lilla JAG ska lyckas stycka upp den i delar o fixa till de. Men vad gör man inte?! Nångång måste man ju lära sig o eftersom de borde finnas i generna så borde de bli en ganska lätt match de också... Pjuuh..

Men hörrni... Vet ni av ngn som sjunger fint??? Hojta o tipsa vettja!! Sjung ju mycke förr jag själv, men tro de blir lite stelt o jäkligt när ja inte underhållit min ljuva stämma på ett ex antal år.. :-O Haha.. Men tar gärna emot tips..
Dock vill ja inte ha ngn skrikig eller gäll röst.. Nejnej, öronen vill vi gärna behålla.. Hahaha..

Jajja.. Nu ska ja spåna vidare på lite inbjudningskort.. Wiiie, vad kuligt!!

Hej hopp på er!!

 
 
(lånad bild)

/Mariana

Postat den 2012-09-10 i Allmänt | Trackbacks ()

Ordningen...1

Återigen är ordningen återställd.. Nu är HELA familjen hemma efter att största stannade hos mormor o micke i stugan igår.. Hade ju som lite släktträff där me mammas syskon inkl barn och barnbarn.. Dock va inte alla närvarande pga olika orsaker. Men, trevligt va de såklart endå!! Mumsade en massa god mat och sedan tutade vi på hemåt redan vid 22 tiden.. :-) Gick o la oss på studs när vi kom hem, sedan upp imorse o började på med o sätta upp väv runt om i hallen..

Imorn är de dags för skolan åter igen. Linus ha ju haft långhelg nu eftersom de vart stugan o sågning i fredags.. Dock me smått feber.. Men nu är han minsan piggare!! Så vi håller tummarna att de bara va nå knas som inte vill komma tillbaka..
Å jag ska ta o fara runt halva Medelpad.. Först upp ti stugan o hämta kött, en halv älg.. Sedan hem o hämta Linus på skola o sedan iväg ti pappsen i Kovland o stycka isär hela saken.. Ojoj.. Komma va heeelt slut imornkväll vill ja nog lova.
Pappsen som brukar ta hand om styckningen har ngn sorts inflamation i fingret som gör att jag få stycka själv o han få snällt stå på sidan o hjälpa till..
Hehe.. Jaa, så vi få se hur de slutar.. Alltid ska man lära sig nå nytt.. Inte sant?! :-D

Jajja.. Så kan de gå!! Men de är ju just så en stjärna är.. Fixar de mesta själv så att säga.. Såå, lära sig allt ska man ju göra också.. Självständighet är väl absolut den bästa egenskap man kan bära på.. :-D Sådeså!!

Tjingeling!!
 
Eller vänta.. Nu må ju få se lite om hur fint vi fått de här hemma.. Hallen.. Den yttersta är KLAAAAR!!! Eller ja.. Lite småfix som M gärna kallar de är ju kvar.. Men som jag ser de så ÄR de klart!! De är underbart att kunna sätta in tassarna på detta Fantastiska golv. Man blir ju så himla Glad då det etapp efter etapp blir klart i detta hem.. Min Ljuuuusa Fiiina Hall... :-) Hehehe..
Underbart!!
 


/Mariana

Postat den 2012-09-09 i Allmänt | Trackbacks ()

Happy!!0

Idag är ja Happy!! Glad, jaa, allt!! Helt perfekt dag tro ja de komma bli!! Förutom att junior.. Linus.. Va helt knäckt igår och gick o la sig vid sex-halv sju för han hade feber.. :-/ Dumt!! Idag va han ocså loj, men följde ändå med M ti stugan där de skulle såga virke. Dock tro ja Linusen tänkte spendera sin dag me film inne i stugan. Tro inte han orka mer.. Älsklingen min.. Huhu..
Men han ville absolut inte stanna hemma.. Tänk.. Han kunde ju faktiskt missa ngt.. Hehe..
Men men.. Vi hoppas att de ger med sig!! Har fundering om det kan bero på tänder?! Kan det de vid denna ålder av sex år också få ett spratt?? Varför jag blir fundersam är just för att igår säger Linus att en tand är lös o visar den. Och jaa, den är lös. Men kan de göra så att tanden under ger ont och värker? Jag kommer ju absolut inte ihåg hur en annan kände. Är ju på tok för många år sen.. :-/
Jajja, vi håller tummarna att det blir bättre och att han hämtar igen sig.. För imorn ska vi ju träffas me släkten på mams sida. I stugan.. Underbart o Fantastiskt mysigt o kul!! :-D Längtar!!!

Vet ni.. Igår fick Linus ta hem ett kostverk som han hade skapat.. Helt själv!! hihi.. Världens finaste tycker ju såklart jag!! Titta ska ni få se.. Han kan min junior!!

Bäst o ta hand om tösabiten som precis vaknade. Sen ska vi ut o åka lite.. Rastlösa vi då vi varit hemma i några dagar.. :-) Hehe.. Ha ju märkt och sorterat kläder i massor.. Igår tog vi oss igenom 8 kartonger.. De va fasiken inte de roligaste, men rätt så gött de när de va klart!! :-D

Hej på er!! Se o njut nu av min sons Fantastiska konstverk.. Men saker bara från naturen.. Jaa, åsså papptallriken såklart!! Hahaha..

/Mariana

Postat den 2012-09-07 i Allmänt | Trackbacks ()

Det blåååser!!0

Rackarns vad det blåser ute.. Man blir ju alldeles burrig i barret bara man sätter ut foten.. :-O Haha.. Men just då känns de så himla bra o bara va inne en dag. Spendera dagen med en alldeles fantastisk dotter som gör allt för att fånga ens uppmärksamhet.. :-)
Just nu gymmar hon i babygymmet! Hon sträcker sig efter leksakerna som hänger och man märker att de går framåt. Duktig tjej!! :-)
Ån sen ha lilla damen börjat surra på som sjutton. Framsteg varje dag gör att man verkligen vill ta vara på tiden. Hela tiden!!

Igår startade vi vår dag tillsammans me Madde o Vilde o sen avslutade vi den med att få besök av Lena, Linda o Melwin. Supermysigt!!
Gjorde hemmagjord pizza igår o jisses va den vart god! Mm, jag kan!! hihi..

Just nu är Linus på skolan och har de skoj å lillan o jag gör faktiskt ingenting dagen ti ära. Vi bara jäser på hemma och imorse tog vi oss en promenad. Skönt som fasen!!
Blir bara lite smått less då ryggen inte är som den ska o mina hälar gör ont som sjutton vissa stunder. Men de ska bli bättre.. Jag vill ju ta megalånga prommisar!! All the time!!

Ikväll e de dags för träning igen för Linusen, de ska bli skojsigt!! Å imorn ska de på sitt första bad tillsammans me förskoleklassen!! Såå, de ser han fram emot som sjutton kan ja lova!!
Han skulle tydligen göra bomben o sen skulle han också lva lite på simningen. Storkillen!!

Funderar på om ja ska ta o baka lite nu efter tösabiten ha mumsat sin lunch. De e ju som sagt alltid kul o ha lite bakat i frysen!!
Å imorn är de dags o åka o hämta lite Älgkött!! Här ska frysen fyllas minsan.. MUMS!!
Såå, imorn få vi verkligen häcken full. Först åka o hämta köttet, sen ti pappsen i Kovland o stycka upp de. Sen lägga i påsar o sen in i frysen!! Jiihooo!! Komma bli en bra dag känner ja!! :-)

Nää, dags o mysa mer me prinsessan här hemma!!

Hej på er!!

/Mariana

Postat den 2012-09-05 i Allmänt | Trackbacks ()

Tisdag 4 September!!0

Yepps, idag va de minsan dags för att bli den 4:e September.. Vi hade den diskussionen vid matbordet och kunde konstatera att det faktiskt numer är höst.. Sommaren är förbi och nu är det dags att börja fundera på om man kanske t.o.m. behöver långkalsonger.. Hmm.. Inte direkt mysigt på morgonen, å dessutom börjar kvällarna bli riktigt burriga numer.. :-/
Imorgon är det Onsdag och åter igen dags för träning för Linus. 3 gånger kvar med den som är imorgon, så visst är de lite tråkigt allt. Men kanske lika bra.. För på Sönda ska vi på inskrivning på Hockeyskola. Nu är de dags!!
Å dessutom ska de vara en Bytesmarknad där samtidigt, så de är ju verkligen superbra!! Här ska de testas skridskor och skydd o se vad som behövs inför kommande säsong.
Som tur är så är det faktiskt M som har huvudansvaret när de gäller Hockeyn.. Vi bestämde så eftersom jag eg. inte är superintresserad, men ställer gärna upp o skjutsar och hjälper till med det jag kan.. Tyvärr så är jag SÄMST på skridskor, men de är ju en helt annan historia.. :-)
Kanske kan bli mer intresserad om man får en i familjen som spelar.. Vi få hoppas de!! :-)
Nåväl.. Jag ha ju hand om Fotbollen, å de tycke ja faktiskt att ja skött snyggt!! Inte sant?! Hihi..
De ska i vilket fall som helst bli väldigt spännande på Sönda!! Frågade Linus om de va OK att jag o systeryster följde me. Å självklart skulle vi de.. "-Meeen, mamma! Du tänkte väl inte åka skridskor?!" Frågade min underbaring ti son.. Hahaha.. Nää, absolut inte.. Då kontrade han me: "-Nää, precis. Tänkte väl jag å!!" Hahaha.. Han är klok min kille.. Han vet att mamman inte alls kan stå på ett par skrillor o skulle nog helst inte vilja att jag skämde ut han me o göra de heller.. Hahaha.. :-D
Gullunge!!

Imorn ska de fixas o trixas här hemma.. Måste få lite mer fart på mig själv. Sortera och märka upp!! Just nu är det livets melodiiiii.. Underbart!! Jag ÄLSKAR verkligen Ordning & Reda... :-)

Tjingeling!!

/Mariana

Postat den 2012-09-04 i Allmänt | Trackbacks ()

Ooh my!! :-/0

Min kropp liiiiider!!! Jag är verkligen helt slut i kroppen efter denna kväll. Jag har klippt gräset här hemma!!! Jaaa, tro det eller ej. Men de e fasiken sant!! Whoohoo!!
Och det tog ENDAST 1 ½ timme för fröken att ta sig runt tomten.. Ojojoj.. Jaa, å de va faktiskt en snabb runda också me tanke på att M brukar ta sig runt på lika lång tid. Å då ska ni veta att han åker me åkgräsklipparen också runt nästintill hela tomten.. Å dessutom ta en paus lite nu o då..
Själv vart ja tjurig o drog denna handjagare runt tomten och det med en tjurig blick precis heeela tiden!! Jösses vilken piiina!! INTE EN VILA, INGENTING!! De kändes, men ja gav inte upp.. Nejnej..
1700 kvadratmeter tomt är fasen inte alls att leka me... :-/
 
M tror att jag fuskat en massa, men de kan ja lova att ja inte har. Däremot tro ja att ja varit fööör noga!! Jajja, tro de blir jag så få klippa de hädanefter.. Hehehe..

MEN, nu i efterhand så känns de sjukt bra att jag verkligen har gjort det och det är verkligen ett träningspass för sig!!
Duschen va mer än välkommet och jag tro ja stod o svalkade av mig i nästan tjugo minuter.. Grymt skönt!!

Men som sagt.. Undrans hur man känner sig imorgon..? Dock kännder jag redan nu att flåset är bättre än före sommaren. Kan man annat än bli lyckli..? Fantastiskt!! Det går framåt!! :-)

Annars har jag o Linnéa haft en riktig höjdardag! Började me o lämna tillbaka M:s leksak, sedan tillbaka me lite klinkers o sen vart de en massa tid på IKEA!! Hittade en massa smått o gott, så nu är man som nöjd igen. Alltid lika kuligt att handla o bara få va litegrann. Å bara tiden att surra av sig en massa med en av dem bästa gör ju inte direkt stunden sämre.. De gör vi om snart igen Erica!! :-)

Tro baske mig att de blir sängen nu.. Tröttkepsen tog o trillade ner kände ja.. Huhu.. Heeeeeej på er!!
 

/Mariana

Postat den 2012-09-03 i Allmänt | Trackbacks ()

Åter igen..0

Åter igen så lider helgen emot sitt slut och nu är de dags att ladda om för en ny vecka igen!! Och denna vecka kan vi ju hoppas på liiite bättre väder.. I alla fall några dagar va?! :-)

Har ju som sagt arbetat hela helgen jag o de va himla trevligt må ja säga. Visst, inte så ja skulle vilja börja jobba på heltid. För de e ju himla mysigt att bara få va hemma o mysa järnet me lill-töösa också!! Men alltid e de nyttigt me ett par timmar i hettan!! :-)

Imorn ska M:s kompis giraffen lämnas tillbaka.. Yepps, å de blev visst min uppgift.. :-) Vad gör man inte?! Hehe.. Men men.. Få väl se hur yrhönan jag hittar dit. De blir väl som vanligt som när folk står o stirrar på vad jag egentligen pysslar me.
Har ju en tendens att gå in fel dörr eller åka in en gata för tidigt o sånna saker.. Så just sånt ja oroar mig för.. :-/ Huhu..
Meeeen, de går nog fint! Den ha i varje fall gjort sig ett bra jobb här hemma. Nu är de mesta klart för väggpåklädnad!! Tjoohoo!! Komma bli kanoners ju!! På med väven o sen på med färgen!! Tjopp tjopp!!

Nog om detta nu... Denna renovering.. Ojojoj.. Men både ja o M börjar se slutet.. Där borta är den... Whoohoo!! TÄNK, vad vi ska ha tid övers sen..? Bara ti mys o annat smått o gott!! Hahahaha..

Dags o sussa!! Hej hopp!!

/Mariana

Postat den 2012-09-02 i Allmänt | Trackbacks ()

Hösten ÄR här...0

Yepps, nu är det verkligen officiellt!! Hösten är här med regn o rusk o kyla.. Brr.. Å dessutom är det 1:a September idag.. Jösses!! Vart tog sommarn vägen?? Längtar redan till nästa år då vi få rå om varann igen o verkligen bara få va i några veckor igen.. :-) Ledighet med familjen är baske mig den bästa!! :-) ♥
Meeeen, blir ju förmodligen en utlandsresa till våren/försommaren. Såå, helt ett år är de inte kvar i varje fall.. :-) Hehe.. Nu ska de bara sparas o sparas så vi kan ta oss iväg!! Wiiie!!
Jajja.. Nog om de!! De är ju ett tag kvar, men de e klart... Man längtar ju såklart!! Hehe..

Idag ha jag även jobbat första passet efter Linnéa kom till världen! Riktigt kul måste ja säga!! Träffa folk, göra rätt för sig och få längta hem till familjen!! Jaa, de va rätt så konstigt då ja satte mig i bilen imorse. Men helt ok då ja kom dit. Faaast, lite tråkigt va de ju såklart att de regnade baske mig heeeela dagen lång! Å de gör de väl t.o.m. fortfarande.. Men inte tråkar ja ihop för de inte!!
Nejnej, här bidde de vuxenmys ikväll eftersom Linusen drog ti mormorn.. Liiite halvtråkigt tycke ja rå eftersom ja jobbat precis hela dan. Men for in på vägen hem o snusade på snyggingen o överraskade me en Lördagspåse!! :-D ♥
Sen nu ikväll få ja o M ta en myskväll bara vi. Jaaa, åsså Linnéa då också såklart!! Men hon ha visst varit på knashumör hela dan, så hon bara sussar just nu. Fast ja hann snusa massor på henne när ja kom hem, lillkrööösa!!! ♥

Sååå, tro ja ska ta o skala till räkorna, rosta på lite bröö o studsna ner i tv-soffan. För nu snart e de dags för Sommarkrysset!! Wheeehooo!! Väldans trevligt ska de bli!! Hoppas de går bra för dem, grabbsen!! Hehe..

Min fantastiske sambo har iaf idag lagt Klinker i hallen, han är för bra duktig han ska ja säga!! Superduperfint o ja lovar att ja ska lägga ut pics så fort de e klart.. Men inte än.. Ni få va nyfikna en stund till.. :-)
Sen ha vi också lånat hem en ny "kompis" i helgen. Giraffen kallar vi den. En slipmaskin som verkligen gjorde susen på väggarna. Shit, vad snabbt de går me en sån. Å vad mycket kraft o tid man sparar på en sån. Att den dessutom kopplas på dammsugarn så det värsta dammet dammsugs upp gör ju inte maskinen sämre direkt. Superbra och allt gick såå himla snabbt bara!!
Nu är de åter spacklat i hallen och kanske till veckan kan vi hjälpas åt att fixa väggarna!!
Superduperkuuul jue!! Yeeeey!!!

Åsså är de nog bäst man laddar om för en ny arb.dag imorn. För imöööra ska ja jobba igen!! Den ni!! Ståååålars!!

Tjingeling!!!

/Mariana

Postat den 2012-09-01 i Allmänt | Trackbacks ()

Senaste posterna

Arkiv

Länkar