Grattis Lykke!!0

Idag är det minsan ingen vanlig dag, nää, för det är Lykkes 3 års dag!!! Hipp Hipp Hurra för stora tjejen!!
Vi kommer senare idag o grattar med sång o present!! :-)

Stal några bilder från kusins blogg!!

/Mariana

Postat den 2013-02-27 i Allmänt | Trackbacks ()

Måndagsbabbel!!0

Ja, nu va det visst måndag igen! Veckorna rullar på och vi går emot påsken o vår.. Visst är det mysigt?!? Jag gillar att solen värmer och att man har Fantastiskt fina och gulliga människor omkring sig!! :-)
Igår fyllde min "syster" Therese år och eftersom jag drog in lite till familjekassan på jobb så ska vi dit och fira henne idag istället!! :-) Skulle bli bjudna på mat oxå, å ni vet, sånt tackar man ju absolut inte nej till!! Hihi..
Surra lite tokis, känna på bäbismage o busa lite med Victor står på schemat, mysigt!! :-) Såå himla kul med bäbisar överallt, jag verkligen Älskar't!!! :-)

Idag har jag o Linnéa varit o handlat lite smått o gott o sen hälsade vi på min gudson Vilde m.fam. Mysigt!!
Å nu ska vi snart hämta skolkillen som ville vara kvar på fritids en stund efter skolan!
Killen som igår fick vara med 05:erna på match igår!! Hur roligt är inte det?? Okej att de va kort med folk. Men vilken lycka att få spela med Storgrabbarna!! Han ha gjort sånna framsteg sen han började o tränarna tycker han gör det superbra!! Då blir mammahjärtat ännu stoltare kan jag säga!! Såå himla kul!! :-)

Imorn är det dags för babysång igen o sen vägning o mätning på BVC!! :-) Spännande!!

Fick ett otroligt trevligt samtal av en av mina bästa vänner också på morgonkvisten!! GLAD!! Såå nu på Lördag bokade vi in lite trevligheter med kids, angling, skoter o grillning!! Komma bli awesome!! Längtar redan!! Och absolut hoppas vi på ett Fantastiskt väder!! :-)

Nu är det kanske dags o göra oss iordning för o hämta hem hockeykillen från skolan!!

Stort Grattis igen Therese!! Vi ses sen!! :-)

/Mariana

Postat den 2013-02-25 i | Trackbacks ()

Pics!!0

Lite bilder sen idag.. Inte mycke, men alltid nåt!! :-)

 

/Mariana

Postat den 2013-02-23 i | Trackbacks ()

Vilken lycka!!0

Tänk att det finns en sån känsla inom en där man känner fullständig Lycka!! Man lever med en likasinnad, blir uppskattad och har 2 helt Fantastiska barn!! :-) Minsta tjejens sovrutiner är minsan helt otroliga och så har det ju varit sedan damen föddes i princip. Hon sover hela nätterna från 18-19 på kvällarna ti 7-7.30 på morgonen. AMAZING!!!
Rutiner skulle jag nog vilja kalla det!! Jaa, rutiner och trygghet. Och bra mycket nyfikenhet på dagarna såklart!! Hehe.. Allt som händer och sker runtomkring henne gör att hon hellre är vaken och har koll än och somna ifrån nå!! :-) Lillgumsan min!!

Vår grabb som numer är en 6 åring gör mig bara stoltare och stoltare för var dag som går!! Allt han lär sig på skola, vad han gör, vilken styrka han har i kroppen och hur duktig han är på att vara artig och snäll. Inte minst emot sin lillasyster!!
Tror dessvärre att vi har köpt heeelt fel säng åt honom. Blir på tok för varmt för en sån varmblodig kille som han o ligga så nära taket. De är för många kvällar/nätter som blir förstörd av de tyvärr.. :-/ Så blir det inte bättre (vilket inte jag tror på) så måste vi tänka om.. De e synd rummet är så litet, man får lixom inte plats med allt man vill.. :-/
Jag vet att det komma bli nå stort av honom när han blir större. Och jag kan lova er.. Som mamma går man genom eld och vatten för sina barn!! Så är det!! Så när jag skyddar dem från saker som jag/vi inte tycker att de behöver eller får ut något av så menar man det. Det är ens barn och självklart skyddar man dem från otrevligheter och faror!!

Idag har vi haft en Fantastisk dag ute i spåret. Jaa, skoterspåret!! Följde med min papi o syster m.vän på tur uppemot gamla hemtrakter. Storfinnmyra!! Så fint och fridfullt, lugnt och skönt!!
T.ex.. Jag for iväg o skulle kissa en bit bort. Slog av skotern, ställde mig där på sidan å... Baaah kände tystnaden!! Tystnaden va som förstelnande!! Inte ett fågelkvitter, inte en röst, inte en skoter.. Ingenting!! Hur nice är inte det då?!?
Visst, det va skoterträff på Skälsjön inte så långt ifrån där vi va. Men vi kände för lugn åkning, med kids och bara få grilla o ha de gott!! Tackar papi/morfarn för uthålligheten och sis m.vän för sällskap.. Såå himla kuligt o mysigt!! Vill jag verkligen göra om här framöver!!

Tyvärr så glömmer man ju bort kameran, så blev inte så pass mycke bilder ida. Men skickar in några sen. De är ju som lite mysigt och fint så man glömmer bort sig!! Att bara få sitta o kika på naturen och typ "där bortom" är ju bara sååå himla gött!!
Love it!!

För er som inte är nå vidare naturmänniskor. Kliv ut i skogen, se er omkring o dra in ett andetag!! Det är bland de skönaste som finns!! Lugnt, skönt o harmoniskt!! :-)

Appropå ingenting hörrni... Ni glömmer väl inte bort Klädbytardagen på Haga Skolan den 23-24 MARS ?!?!?!
Efter många om och men så har jag och min sambo kommit överrens om att verkligen rensa ut allt!!
Allt ska bort och säljas!!  Allt från kläder till leksaker!! :-) Bra nog gött o få lite space över i källarn så man få plats med sakerna vi använder och kanske få till ett "Spelrum"!! Hihi..
Eftersom vi alla är lite halvt galen i både de ena och de andra så vore det gött med ett rum med allt möjligt!! Lite som ett cigarr-rum med en extra touch av det där lilla extra!! Hehe.. :-)
Drömmen ni vet!!
Jaa, när vi har gjort det vi ska på utsidan så finns det självklart alltid jobb igen på insidan!! :-) Meeen, börja utifrån o gå innåt bruka hantverkar´n som ja bo mää säga!! :-D
Förresten!!! Äntligen har jag kommit underfund med hur jag vill ha det i sovrummet!! Gaaaah!! Som jag vridit och vänt på allt o tänkt hit o dit. Nu är de som klart en bild på hur jag vill ha de!! Bra nog skönt kan ja lova!!
Såå, här framöver ska det sättas igång. Till vad?! Jaa, de återstår att se!! :-)

Nää, nu ska jag ta o umgås med min käre sambo som nyss kom in från garaget!! Jaaaoo, ni läste rätt!! Han va tvungen o gå ut en sväng ikväll med.. Galenpanna!! Att han orkar lixom?! Mm, de är även för mig en gåta lixom!!
Jajja.. Duktig är han i alla fall och snart står här en bil som kan åkas med hädanefter!! Sedärja!! :-)
What a maaaaaan!!! Jackpot-kille skulle ja nog vilja säga!! Jojjo!!

Dags o kura ner sig!! Heeej på er!! :-*

/Mariana

Postat den 2013-02-23 i Allmänt | Trackbacks ()

Jag blir såå...0

Jag blir sååå arg när jag tänker på hur barn ska vara och vilket ideal som ska följas!! Jag va med min son på Hälsosamtal igår och alltid på slutet går man igenom hur det ligger till och hur BMI ser ut!! Helt jäkla gaalet!!
Visst, både jag och sjuksyster ser ju med blåtta ögat att min son inte är direkt överviktig. Men det är inte det!!
Varför i hela fridens ska man egentligen hålla på med sånt o varför har man en BMI kurva för barn?!? Okej om de nu kan visa sig när de blir äldre och så. Men är det så att det är barn som tränar, bygger muskler osv så ska man väl eg få lägga till en rad på dedär jäkla testet!! Vaaa?!?!
Riktigt irriterande!!! Hua!!
Ni förstår... Min kille ska tydligen lida av kraftig fetma enligt tabellerna!! Helt jäkla sjukt tycker jag!! Vart ska vi ens plocka bort dem ifrån denna kropp?!? De e ju heeelt sjukt!!! :-/
Han e ju ett muskelberg och stark så de bara sjunger om de!!

Nää, sånt här gör mig verkligen irriterad och arg!! Ska tydligen bli nå soffpotatisar som endast spelar dataspel o pillar näsan framöver!! Stackars barn!!! Jösses!!!

/Mariana

Postat den 2013-02-22 i | Trackbacks ()

Dagarna går...1

Jisses vad dagarna springer iväg. Snart är det Mars och jag tycker inte ens Februari har existerat.. Jösses!! :-O
Linnéa började såklart krypa då jag va i Fjällerna.. De är väl då typiskt!! När jag inte ens varit borta i ett dygn tog hon sina första krypsteg och nu går det undan. I skrivande stund ha hon tagit sig in på Linus rum o kikar runt där. Mycke viktigt för storebror nu att hålla undan smålego o andra småsaker. Men det är han mycket duktig då vill ja nog säga!!
Men lillskruttan.. Såå duktig!! :-)

Hela förra veckan så kurerade jag mig hemma, med familj och vänner. Linnéa fick en ny killkompis.. Min underbaring ti vän nere i Gävle fick en liten grabb som är såååå himla fiiin!! Kan man bli kär i andras barn?!? Jaa, då är ja nog de nu iaf!! Sockersöööt o jag bara längtar tills jag få hålla han i mina armar!! Åååh..

Nu känns de som att jag är tillbaka på banan vad gäller sömn. Eftersom de blev liiiite sissodär med sömnen däruppe fjälls o eftersom min sovplats va i bäddsoffan så vaknade man ju av allt. Direkt på morgonen!! Så är de ibland.. :-) Nästa gång så få nån annan ta den platsen!! :-) Hehe..
Vi hade en sjuuukt trevlig helg med enormt lite skoter och dessvärre en sjujäkla massa stugmys, surr o andra trevligheter!! Känns egentligen som vi borde planera in en ny resa, men för tillfället känns de nog som att de få vänta ett tag.. :-) Trevligt va de, men slantarna rinner ju tyvärr emellan fingrarna då man är på sånt skoj!! :-)
Stiftelsen kommer och göra ännu mer succé, för spelningen där i Åre va heeelt jäkla sjukt bra!! Visst va vi laddade hela bunten, men inte ens en minut va man uttråkad eller trött. De va lixom bara o köra på!! Efter spelningen fick vi dock sätta oss ner o vila en stund, såklart!! Där vi även stötte på nya vänner.. Alltid lika kuligt!! :-)
Dagen efter hade man lite lätt träningsverk i både kropp o knopp. Men efter ett par timmar så löste sig de med!! :-) Hehe..

I helgen så blev de lite mer Stiftelsen. Denna gång på aveny och dit rattade jag även själv, så blev en lugn o skön kväll. Störtskön spelning dock, men kändes skönt igår då man va på jobb o inte hade nån hangover!! :-)
Till helgen blir det jobb igen för hela slanten. Fre-Sön.. Såå, emellan där så spenderas tiden med min familj med mys, kanske lite schlager o sånt där som inget går upp emot!! :-D

Nu ska ja sluta babbla o lägga upp ett klipp på lillskruttan i huset. Kryper som en liten orm o slår huvudet ööööverallt verkligen!! Blåtira i pannan ha hon ju såklart!! De blir så när man ska lära sig helt enkelt. Hellre de än nån hjälm o grejjer.. Hur ska man då lära sig att det gör ont o att man inte gör om det igen?!?
Jaaa, sannerligen tänker alla olika.. Och såklart får man gö de. Men här kommer då ingen hjälm in i huset. :-O

På torsdag ska min systeryster vara med Linnéa en stund o mysa på morgontimmarna!! Jag ska ti tandläkarn o det känns som att de blir liiite lugnare om jag få ligga där själv istället för o ha en less liten tös som inte vill va me. Både för mig o tandläkarn såklart!! hahaha..
Tur man ha henne.. Guldstjärna ti henne!! Bääästa sis!!! :-)

Nää, slut på babblet va de ja!!! Hej på er!!!

/Mariana

Postat den 2013-02-18 i Allmänt | Trackbacks ()

Fjällen, Åre, Bus..0

Visst fasen är det skoj med bus nån gång ibland!! Även fast man är heeelt slut idag så är jag sjukt nöjd med resan och åker därmed hem idag med ett leende på läpparna!!
Vilken helg, vilka vänner, vilket gaaalet röj!! Fantastiskt!!! :-)
Summerar detta me ett inlägg med kort.. Få uppdatera er senare med details!!

Fridens!!

TAACK kära inblandande för en Underbar Helg!!! ❤💋

 

/Mariana

Postat den 2013-02-11 i | Trackbacks ()

Vad gör man?!0

Vad gör man då man har en liten som absolut inte vill sova...?! Grinigare än grinigast o ställer sig bara upp i sängen o gormar o skriker rakt ut!! :-/
De senaste dagarna ha hon varit lika.. Beror ju säkerligen på de små rackarns tänderna som är påväg upp! Men ändå!! De e ju heelt galet vad grinig man kan vara.. Pjuuh..

Vi tog oss en hemmadag ida eftersom hon är lite ledsen o otålig. Skulle egentligen på möte på jobb, men ibland går de bara inte!
Hade de inte varit så att jag skulle bort ti helgen så hade de ju funkat att M vore hemma med tösa. Men han ska ju va pappaledig tors o freda då jag drar!! :-) hihi..
Kan han behöva!! Lite mys med kidsen när de inte är nå inbokat kan han verkligen behöva! Inte direkt så han är bortskämd me det inte!!

Idag är Linusen på skolan o ville vara där tills M hämtar honom efter jobbet.. Varför tänker ni?! Jaa, skridskor på skola o fritids!! Mm.. Bara de gäller sånt så verka han vilja va där för jämnan!! Hehe.. All tid på träning ni vet!! :-)

I söndags va de match för honom o laget på hemmaplan. Alltså, nu måste jag få skryta.. Jisses vad han ha blitt duktig!! Jag är så stolt så de lyser nog från mig!! :-) Det är sånna framsteg sedan han började åka i höstas o nu har han oxå testat att stå målvaktspositionen å det va han oxå hur duktig som helst på!!
Det gör mig verkligen stolt o se vad han vågar o gör!!
Mammahjärtat värker av Lycka när man ser sina barn lyckliga!! :-)

Imorgonkväll bär det av emot Äventyr för oss vuxna! Vuxenbus på HÖG nivå o jag både tror o hoppas på att de komma bli gaaalet kul!! :-)
Stiftelsen på Bygget på torsda o sen en massa skoteråkning!! Fantastiskt!! :-)

Sååå, tro faktiskt jag bör börja packa litegrann... Kanske sen.. Haha.. Jaa, för nu ska ja fortsätta mysa med en grinig Linnéa som vägrar sova!! :-)

Heeey på er!!

/Mariana

Postat den 2013-02-05 i | Trackbacks ()

Energi?!?0

Hörrni!! Vem ha varit o stulit min energi?? Jag vill genast ha tillbaka den!! Är helt slut å kan inte förstå varför...?
Tur mina kids får mig ti o piggna till med skratt o liv!! :-)
Men blir nog verkligen en tidig kväll ikväll.. :-) Oooh yes!!

Dags o kirra middag åt alla mina Godingar!! Hej hopp!!

/Mariana

Postat den 2013-02-04 i | Trackbacks ()

Tröttast!!1

Sådär ja, då va kalaset kirrat! Konfettin utspridd över hela huset.. Uppstädat o nu ligger jag utslagen i soffan.. Ojoj..
Kalaset blev väldigt lyckat o Linus va verkligen superglad över att ha så många vänner här! De slutade med att de "bara" blev 14 kids. :-) hehe..
Men blev inga större utsvävningar, så tycker de blev super!!

Efter kalaset blev det som sagt middag hos moder. Proppmätt blev vi alla som vanligt å Linnéa somnade in gött på vägen hem!!

Mello-kvällen känns sissodär.. Va är de för bidrag egentligen?!? Vartannat är ju heelt värdelöst!! En förvirrad tant o en snubbe som ser ut att be om...hmm något...?!?
Som varje år är de såklart en del som inte alls ha där å göra! Men visst, så funka de ju! Men håll me mig.. Gaaalen mix!!! :-0
Håller dock på Yioho (el hur de stavas)!!! Låt sundsvallskillen få komma vidare!! Va ju inte min sorts musik, men bara för att han är härifrån.. Därför vore de kuligt!! :-)

Äsch, nu grotta jag ner mig ännu djupare i soffan!!

Hörs heeeey!!!

/Mariana

Postat den 2013-02-02 i | Trackbacks ()

Kalasdags!!0

Junior är laddad, vi är laddad, nu är det snart dags för kalaaaaas!! Hihi..
Diskogolvet är kirrat o konfettin är laddad o grejjer är bortplockat, linnea är hos mormorn o när klockan slår ett kommer kompisarna!! :-)

Vi hoppas Linus blir nöjd med sitt första kalas i huset! SOM han längtat!!

Hej hopp på er!!

/Mariana

Postat den 2013-02-02 i | Trackbacks ()

Tand nr.11

Nu ni har den Äntligen kommit!! :-) 1:a tanden på lilla fröken Backéus.. Hihi.. Den är inte uppe än, men den känns.. :-) Så nu kanske hon kan börja tugga lite mer också. De roliga är att numer när hon ser oss äta så tuggar hon med oss.. Tomtuggar lixom!! Sööötsnöre!! :-D ❤
Nu är jag bara så nyfiken på vad lillan väger o om hon blitt nå längre. Få se de den 26/2... Pjuuh, lång tid kvar.. :-/ Men alltid lika roligt såklart!! De knasiga är ju att hon fortf har en del kläder i stl 68, så stor är hon iaf inte.. Men jag är inte orolig. Man ser ju klart o tydligt att hon mår bra och följer säkerligen sin kurva.. :-)

Imorgon är det dags för kalas här hemma igen!! Linus ska ha kalas för sina klasskompisar o här ikväll har det varit pirrigt som sjutton!! Han ha verkligen haft myror i brallan och det ha inte varit såå himla lätt att komma ti ro. Men nu tro ja faktiskt han kommit ner i varv o somnat. Sexåringen våran!! ❤
De skulle vara disko här hemma bestämde han o därför ha vi rensat lite nere i källarn så alla 17 (!!!!) kan hålla sig därnere o ha kuligt tillsammans!! :-)
Jaa, jag vet att de låter gaaalet mycke i ett litet hus. Men i år hade vi lovat att han skulle få bjuda lite som han ville å därför bidde de så. Hade en tanke på att va ute en stund, men sen valde han o ha disko. Går ju inte o hinna me allt på ynka 2 timmar.. :-D
Men väldans trevligt ska de bli varje fall!!
Ballonger ska blåsas upp å chokladbollar ska nu rullas!! Hej o hå!!

Sååå, imorn när Mello drar igång lär väl jag ligga däckad i nå soffhörn antingen uppe eller nere.. Who knows?!? :-O
Faaaast, innan ja däckar ska vi hämta hem kröösamajja som spenderar dagen me mormorn o få bli bjuden på lite smaskig mat som vanligt!! :-)
Hon e ju bara för Fantastisk!! Bästa fiiinaste mami!!! ❤

Nu tro ja minsan de är dags för sista racet innan ja ska droppa ner i soffan o kika film. Snabba Cash blir de ikväll.. Nån som ha nå o säga om den?? Bra, dålig??
Jajja.. Se den ska ja iaf!! De är väl på tiden va?? Hahaha..

Trevlig helg på er!! Tjingeling!!

/Mariana

Postat den 2013-02-01 i Allmänt | Trackbacks ()

Senaste posterna

Arkiv

Länkar