Morsdag!!0

Några dagar senare kommer här ett inlägg till min Fantastiska mamma!! ❤
Hon som alltid finns där o hjälper när man behöver!!
På självaste morsdagen åkte mamsen med Mike, moster Disa o Jan ti Kroatien! Där ska de va en vecka o ha de gott! Jaa, redan igår måndag lades det ut några bilder på skumpadricka o soldyrkare! :-) Som de ska va ni vet!! :-)

Under helgen ha vi haft hjälp av M med grävning o jag har tagit hand om barn, mat osv.. Plus är att plintarna ti bron är klar o snart ska bron börja byggas på! Sååå tacksam för hjälp!! De är Guld värt!! :-)

På eftermiddagen i lördags hade jag bjudit hem familjen på middag, nästan alla kunde komma o det blev lyckat kan jag tycka! :-) Maten blev bra och efterrätten satte dit sista spiken på plats! :-)
Vi passade på att fira mamsen såklart o vi få hoppas hon får användning av allt! :-) Bästa mamsen!! ❤
Blev en mysig kväll!!

På självaste morsdag fick jag sovmorgon, en biljett ti Bästa Brolle på parken den 14:e juni! Hihi.. Någon fler som ska gå tro?!? :-)
Senare på söndagen drog vi o spelade minigolf, åt ute o sedan va det dags för Fotbollspremiär för junior! :-)

Efter bollen så blev junior trött o hängig, trodde det berodde på solen o att de hade blitt 2 sena kvällar..
Febern fortsatte o ökade igår o inatt kom det vattkoppor på Linus! :-/ fy vad jag lider me han, hoppas de är snabbt övergående o att även lillan klarar sig undan bra om hon får de! Vore ju konstigt om hon inte fick de..

Idag va vi o tog 1-års sprutan me krösa! Linus fick snällt vänta i bilen såklart, å lillan va superduktig! Dock är hon gnällig o otålig nu, säkerligen ont i bena. Å ingenting duger heller! :-/ lillfis!! ❤
Tur Linus är sååå himla duktig och tålmodig! Trots sina kliande blåsor o dåliga sömn är han lugn och vill gärna hjälpa så gott han kan! ❤ Underbaring!!!

Nu är det dags o fixa middag ti mig o kidsen eftersom pappan är borta ända ti sena kvällen! Är dessvärre inte på nå humör för nånting.. Ha tandvärk o vill bara själv krypa ner o sova bort värken!! Iiih.. Men men.. Snart är det dags, en vecka kvar nu! Står inte ut längre heller!! Oooh..

Summa summarium alltså.. Tokbra Lördag, helmysig Söndag, å mindre trevlig start på ny vecka!! :-/
Jajja, tur man är gjord av stål!?! Eller?! Haha..

Hej på er!!

/Mariana

Postat den 2013-05-28 i | Trackbacks ()

Bästa kompisar..0

Bästa kompisar filosoferar o tar igen sig på Studsmattan!! ❤

En övernattning av kompisar och lek igårkväll å idag verka gå hem hos allihop! :-)
Själv tar jag igen mig i strålande solsken o solstol!! Vilken dag!! :-)

/Mariana

Postat den 2013-05-25 i | Trackbacks ()

En sån vecka!!0

Ååh, en sån vecka det har varit! Jag vet inte riktigt hur många ggr man kan göra ett glädjeskutt som jag gjort denna vecka!! Hihi.. Drog på bilbingo förra onsdagen, fick bingo på första bingon!! Sen tog ja o köpte en Harry Boy ti travet i lördags! Fick 5 rätt å faktiskt rätt bra utdelning!
I söndags stressade jag ihop en travandel på jobbet till måndagen, ni vet.. En sån som 10 st delar på! :-)
Å fick 6 RÄTT!!! Vilket resulterade i att vi alla som hade köpt en fick 12 573 kronor var!!!!
Sååå jäkla roligt!! Både för mig och för jobbet såklart!! Hoppas det va många glada och nöjda kunder på jobb där på tisdagen!! :-) hihi..

Nu när det är fredag har de börjar lagt sig för mig iaf! Slantarna som jag vunnit ligger fint o väntar på att bli använda till en Husvagn o jag vill Inge annat än o hitta en! Men med olika krav som man har så är de ganska svårt o hitta en som just passar.. Men snart så kanske man dyker på den perfekta! :-)

Imorgon ska jag laga middag ti många igen! Kuligt!! Mina systrar m familjer kommer, å mams o Mike.. Hoppas de blir bra! :-)
Sen kör vi igång med grävning här på går'n! Gamla bron är riven och en ny ska få ta plats! Men även fasad och tak ska bli nytt!
Känns som att det finns en del att göra här i sommar!! Dock ska jag o barnen försöka sysselsätta oss me annat roligt så man inte är i vägen!! :-) hehe..

Annars då?! Joo, Linnéa börjar närma sig året och snart är det dags för kalas!! Kan inte riktigt förstå hur tiden kan gå så himla fort. Å till hösten är det dags för dagis för henne! Spännande!!
Linus ha tappat ena framtanden, så nu är gluggen superstor!! Hihi.. Storkillen!!

I eftermiddag drar även Linnéa o hälsar på mormorn! Så ska jag ta o hjälpa till med de ja kan här hemma, sen blir det till att åka o handla inför morgondagen! Baka lite o pyssla lite! :-)
Hade ju inte räknat med att grävningen skulle bli i helgen, men nu blev de ju så! Alltid skönt att det drar igång, men fy sjutton för att bo på en arb.plats!! :-/

Igår drog vi västerut o hämtade lite isolering, hälsade på moster! Spanade in den nya fina "Dansbanan" på deras baksida! Jösses vilket däck!! Där blir det nog minsan både den ena o andra cidern i sommarn.. Hihi.. :-) Mysigt!!

Nu är det dags o dra ihop lite frukost ti mig o Linus! Sååå himla skönt o inte ha nån stress o få va hemma med kidsen o bara ha de gott! :-)

Hej på er!!

/Mariana

Postat den 2013-05-24 i | Trackbacks ()

Schlager...0

Ja ni, visst e de alltid trevligt med schlager!! Men som vanligt är det tomtar o troll emellanåt som verkligen gör sitt eget.. :-0 Jösses!!
Ha inte följt hela ikväll å inte deltävlingarna i veckan heller! Men däremot såg jag nyss genomgången av alla bidrag.. Jösses!! Robin är faktiskt en av de Bästa ikväll. Så jag håller tummarna för honom! Dock tror jag inte att Sverige lyckas två år i rad, men såklart, roligt hade de varit! :-)

Ha varit o hälsat på Linus, som är med mormorn o Mike i stugan o har det gott! Där åt vi gott o dessutom spelade jag o Linus lite tennis åsså tog vi me oss spöna o drog ti bryggan! Fiskade lite utan lycka! Å ha nog fått våra första myggbett för i år! Jäklar va de fanns mygg!! Usch.. :-/
Mysigt o va där en stund, som vanligt!!

Men iaf... Sen äntrade LOREEN scenen och JÖSSES vilken tjej hon är!! Den pipan hon har o den showen hon gör!! WOW!! Mäktigt!!!
Hon gör allting bra alltså!! Sååå jäkla Grymt!! :-)

Sååå, jag går o knoppar jag så jag kommer upp på jobb imornbitti igen!! Men som sagt, vi få hoppas!!
Å hoppas gör vi även på Hockeypojkarna imorn!! Ladda om nu o ta hem Guldet för böveln!!! :-)

Natti Natti folks!! :-*

/Mariana

Postat den 2013-05-18 i | Trackbacks ()

Å en sån dag!!0

Sikken Fantastisk dag de blev!! Började med lite stress som vanligt tills man kom ut ur dörrn, sen ha de baske mig bara flutit på!! :-)
Inte ens regnskuren förstörde den!! GLAD!!

Ha t.o.m varit ute o krattat lite på eftermiddan/kvällningen!! Bra va?! Haha, jag kan om jag vill! :-)
Linnéa ha traskat runt här på går'n o Linus ha cyklat me grabbarna på gatan! Mysigt!! :-)
Jaa, åsså gav ju M kärlek åt bilen sin igen..... Nya säten fick den allt! Men för mig e de fortfarande en traktor!! Haha..

Nu ligger båda kidsen o jag ska droppa ner i soffan o se en film! Bra skit de!!

Hej hopp!!

/Mariana

Postat den 2013-05-14 i | Trackbacks ()

Linnéa0

Å för er som inte vet..

Linnéa ha firat sin första namnsdag idag!! Hihi.. Inte för att vi firar nå speciellt. Men hon ha fått extra mycke tjusar o pussar just en dag som denna!!
Å Linus va noga med att de va hennes dag ida, å då va de minsan hon som bestämde oxå!!

"Gör hon inte de varje dag?!?" Hehehe..

Linnéa-dagen... ❤ Tänk att de inte är långt kvar tills första Födelsedagen firas.. Spännande!! :-) hihi

/Mariana

Postat den 2013-05-13 i | Trackbacks ()

Sussadags!!0

Sussadags för fröken Johansson! Säger nästan "Äntligen" för jag ha varit så sjukt trött hela dan! Å just då är de ju bara för gött o krypa ner o vila ett par timmar!

Vet inte om kidsen redan ha börjat ställa in sig på Sommarlov?! Linnéa vaknade kvart över sju imorse o Linus fick vi upp vid tjugo i åtta.. Sömntutor!! :-)
Men är det så att de börjar gå åt de hållet så klagar jag absolut inte!!
Jag menar.. Sommarlovet komma ju vara i 9 veckor, så några sköna sovmornar är ju aldrig fel!! Hehe..

Ha varit ute o gjort fint i Jordgubbslandet här ikväll å, nu hoppas vi på lika fina gubbar som förra året! Inte för att jag äter själv dumt nog.. :-/ allergisk! MEN dom små här i huset gillar nog dem! Hehe.. Å vad gö man inte?! Såklart ska de finnas!! :-)
Hade funderingar om man kanske skulle prova på med lite blåbär oxå, Meen vette sjutton om dom gillar just platsen...? Ni vet, sallad o sånt trams orka ja inte ens odla! Där är det ju tvärkört, eftersom ingen av oss gillar de!

Hittade en husvagn som jag verkligen vill ha idag oxå.. Meeen, måste fundera liiiite till! Haha.. Vore ju gött me vagn, jag bah Älskar't!!!

Jajja, kanske sova på saken?!? :-)

Natti natt!! :-)

/Mariana

Postat den 2013-05-13 i | Trackbacks ()

Hipp Hipp Hurra!!0

Hipp Hipp Hurra för Victor som blitt 2 år idag!! Charmören, gofisen o underbaringen Victor ha haft en hektisk helg med massa presenter och mycke kalasande! Först igår med ena sidan släkten o idag me oss!! Han e ju för söt alltså!! :-)
Å som det såg ut så gillade han presenterna som han fick! Så vi få hoppas att Snickarbyxorna kommer väl till användning! Hihi.. Liite stora, men han växer i dem åsså kanske de räcker några år istället!! Haha!!

Så mysigt är de oxå på dessa STORA familjemiddagar! Dock hinner man inte surra så mycke som man vill med alla. Å dessutom blir man på TOK för MÄTT av allt gott som lagas... Pjuuh!! Dax för gym imorn å därmed basta!!! :-|
Vart ju så sent nu å då räcker inte dygnets timmar med tyvärr.. :-/

Hade oxå en mysig dag på stan idag med Madde o Sandra!! Lunch o lite småköp vart de!! Haha..
Varför gör man inte de oftare lixom?! Tar sig tid.. Hmm..

Nä, dax o slå igen de blå i snarklådan!! Haft ännu en trevlig helg med en massa intryck! Å de kan ja säga.. Sånt gör att tant blir extra trött.. :-0

Gonatt!! :-)

/Mariana

Postat den 2013-05-12 i | Trackbacks ()

Ibland...0

Ibland är det bara skönt o vara, ibland är det himla härligt o känna tystnaden.. Även fast det känns tråkigt och ensamt så behövs den! Man får sig lite ro att tänka.. Tänka på vad som är viktigt här i livet..

Idag när jag kom hem möttes jag inte av några kramar av mina små.. Inte heller av några som ville hoppa upp i min famn o bara få sitta en stund, bara för att de saknade mig.
Nä, idag va det minsan tomt. Mina Godingar o pappan hade åkt till stugan! Å här satt jag..
Ni vet, nästan så paniken kröp på o jag visste verkligen inte i vilket hörn jag skulle börja! Ska jag städa? Ska jag gö nån mat kanske? Eller ska jag bara lägga mig o vila en stund efter dagens jobb...?!
Jaa, huvudet snurrade verkligen.. :-/
Gav mig på det förstnämnda och drog dammsugarn på både övre och nedre våningen. Gjorde mig lite mat o tyckte smått synd om mig själv.. :-0 Tog en behövlig dusch! Studsade ner i soffan o kom på att det fanns räkor i frysen.. Just de ja!! :-)
Upp igen, skalade 1 kg räkor tänkte: "Jäklar va detta ska bli gott nu!" Men snubblade på målsnöret o va inte ens sugen på räkor längre.. Haha..

Tog mig ett glas bubbelvatten, gjorde eld i öppna spisen o lutade mig tillbaka för en film.. Nice!!
Tänkte.. "Ja, dehär va nog inte fy skam heller! Nu är jag nog pigg o allert imorn på jobb iaf!"

När jag sen (läs nu) la mig i sängen blev allt så tyst igen.. Inga barn att titta till.. Bara sååå tyst o bara den knastrande brasan där nere som hörs..

Lika bra och slå igen sina blå va?! Mm, tro det få bli så!! :-)

Alltid skönt med lite egentid, men självklart saknar man det som man älskar mest av allt... Ongan.. Jisses, vad jag längtar tills jag slutar imorn! För då är varje fall ordningen återställd.. Liv i huset igen o min lycka är gjord!!

Gonatt på er!!! ❤

/Mariana

Postat den 2013-05-04 i | Trackbacks ()

Fredag!! :-)0

Äntligen Fredag!! Solen skiner utanför fönstret o båda kidsen är vakna! Blir en lugn dag hemmavid innan jag ska åka o jobba ett par timmar.. Sen blir det väl handling så mat finns hemma under helgen! :-)
Vet ju precis vad jag ska förgylla min helg med å de känns gött! Jobba!!
Visst önskar jag att man kunde ha varje dag ledig me kidsen, men nånstans måste man iväg o göra rätt för sig oxå! Så är det bara!!
Sen ska jag väl inte heller sticka under stolen med att jag gillar't oxå!! Träffa folk, va social o bara få va en stund.. :-)
Hela denna helg är räddad då jag jobbar kväll idag, sen dag både lörda o sönda!

Igår ansökte jag om dagisplats oxå, känns skönt att Äntligen ha de gjort! Såå, i nästan 4 månader till ska jag va mammaledig. Sen blir det work all weeks long!! Gött mos!!
Blir ett dagis i närheten som verkligen verkar supermysigt och många barn runtom går där! Perfekt!!

På sista April drog vi uppöver emot Ljungaverk o trevligheter på forum! Hämtade först upp lillasyster o sen två kompisar ti henne! Up we go!
Provade komma igång när vi väl kom upp, men de gick inte, så blev körning hem istället! Alltid skönt o komma hem förstås, men jajja..
Kul som sjutton att träffa alla gamla Godingar där uppe som vanligt!! Å Glad blir jag för alla snälla komplimanger man får.. Skryt, jag vet!! Men va sjutton!! Jag Älskar't!! De får mig att fortsätta kämpa på!! :-)

Nu tro ja att jag ska chocka magen med lite frukost!! Efter gårdagens pass e ja fortf slut.. Ojoj!! Men en sån där skön känsla såklart!! Ingen träningsvärk, bara öm.. Öm där jag inte visste att de fanns muskler ens. Perfekt!! :-)

Hej på er!!

/Mariana

Postat den 2013-05-03 i | Trackbacks ()

Slutkörd?!1

Heeeelt slutkörd e ja efter kvällens pass! Trots musikstrulet så vart jag ännu mer trött än sist!!
Bra skit med andra ord!!

Nu ska barbapappakroppen väck!!!!

Jihaaaa!!

Köpt nya jeans i förra veckan btw!! Ner 2 stl!! GLAD!! Nu kör vi på!! Oooh yeeah!! :-)

/Mariana

Postat den 2013-05-02 i | Trackbacks ()