Semester...0

Jaaa, nu äntligen är det semester. Känns såå himla skönt att få va ledig efter allt som varit me jobb o annat på sistone.
Vi bestämde oss igårkväll att det blir en resa neröver redan idag, hittade i sista minuten igårkväll ett rum på ett hotell i Tällberg. Tokfint just där, de vet jag! Vi bodde alldeles nedanför förra året, just därför kändes det tryggt att boka rum där istället för i Mora där det också fanns ledigt.
Å ni som inte vet va jag pratar om, varför ska vi just till Dalarna den här veckan..? Joo, för de e ju faktiskt Classic Car Week. Fantastiskt!! Härligt att redan åka idag, å de va faktiskt inte jag som bestämde de. Mm, just de, ni läste rätt.. De va M som ville komma iväg, skoj!

Såå här på morgonen ha jag försökt o tvätta lite som vi behövde ha med oss, men som såklart va skititgt. Typiskt! Men nåväl, det är gjort nu och jag ska ta och hoppa in i duschen. Åka ut till Birsta en snabbis, köpa kräftor som är på bra pris. Ska nämligen ha kräftfest här framöver, bäst o passa på då när man ska va många och kanooonpriser!! :-)

Ojoj, va tiden rusar iväg. Måste kila.. Ha en uuunderbar vecka allesammans, själv ska jag myyysa gärnet!!

Tjingeling!!

/Mariana

Postat den 2008-07-28 i Allmänt | Trackbacks ()

Livet med ett par bilder...4

Kan inte annat än o lägga ut en massa fiiina bilder, är såå glad för alla jag har runt om mig. Tack för de!! Ha ju varit en del farande nu sista tiden, men till veckan är de seeemester.. :-)
Idag bokade vi en kryssning me Birka paradise, åker onsdag o komma hem torsda. Bara en dygnskryssning denna gång, va så konstiga avgångar annars.. Dumt!!
Men håller iaf tummarna för att de ska bli suuperfint väder till veckan så vi kan soola o bada i massor uppe på soldäck, vore ju superduper de.. Visst? :-)

Nää, dags o lägga ur lite pics på det vackraste jag har!! Tjingeling!!

                 

Javisst, här händer det massor.. Linus ha lärt sig vissla (ja, inte fullt ut. Men låter gör de..) Och sen ha han grejjat med grävskopan och sen ha vi varit på utflykt och badat i massor.. Sommaren är härlig.. :-)

/Mariana

Postat den 2008-07-23 i Allmänt | Trackbacks ()

Tillbaka i stugan..2

Äntligen kan man andas ut igen, skönt! Här känner man lugnet som sagt, det märks också att fisen (Linus) älskar det å.. Igår och idag ha jag jobbat, ganska stressigt och körigt båda dagarna. Hualigen!
Just idag så blev det ganska mycket gjort för en gångs skull på jobbe, nästan allt som jag skulle ha gjort blev gjort. Men sen så jobbar jag till helgen med, så då hinner man med en del också innan semestern sätter igång.
Man vill ju som sagt ha så mycket som möjligt underlättat för den som ska gå på mitt schema, hua, tycke nästan lite synd om Petter som ska gå på mitt.. Ojoj, mycke o tänka på.. :-)
Själv ska man ju viiila i massor och bara va! Åka en sväng på semester till veckan, guuud vad jag längtar! Vart vi åker är ju vart näsan för oss, ingenting bestämt! Såå skönt tycker jag!
Kanske blir en tur till Rättvik just under cruising kvällen, vi får se.. :-)

Igår och dagen innan det så sov jag hemma i stan, ha fått mycke gjort hemma som jag gått länge och gruvat mig för. Linus rum är ett av dem, men nu ha jag hunnit ganska färdigt. Lite fattas, men de få vi ta under hösten. Men saken är den, att när man är själv så får man såå mycket gjort. Helt fantastiskt mycket!

Så här blev resultatet:

           Finfint!! :-)

Sedan när jag kom upp hit till stugan så fann jag Linus me pappsen sin bakom uthuset, där de höll på och bygga en dusch, vilka grabbar...? hihi..

        Skönheten och vildingen våran!!

Nää, dags o spela tärning o kort. Myyys me stuga säger jag bara!! :-)

/Mariana

Postat den 2008-07-22 i Allmänt | Trackbacks ()

Söndag, igen...0

Idag är det söndag igen, snart vardag igen. Hua! Man hinner inte alls med sig, tiden rusar ifrån en. I helgen har det ju som sagt varit festival häruppe i västra delarna, tror dessvärre att det inte har varit världens succé. De ha ju flyttat hela festivalen från byn sen till grusplan och sedan enda borta vid E14.. Jisses va tråkigt detta var!! Känner mig helt nöjd faktiskt för att inte ha spenderat en massa pengar där, finns ju ingen mysfaktor alls kvar jue.. Jisses!!

Här på eftermiddagen idag bär det av till stan igen som jag skrev i tidigare inlägg.. :-) Vara solo o göra typ INGENTING!  Se ngn film o bara myysa, lite halvtrist att Linus ska va kvar här i stugan me Magnus. Men vad göra? Jag ska ju jobba o slita.. :-/

Nää, kanske dags att packa ihop mina grejjer och åka iväg ti fränsta o byta bil osv... Ojojoj, jobbigt!! Måste nog också gå på affärn, typiskt!
Blir utan dator nu ett tag igen, trååk.. Inget uppdatera världen alltså!! :-)

Ha de fint, tjingeling!!

/Mariana

Postat den 2008-07-20 i Allmänt | Trackbacks ()

Fränstafestival, å här sitter jag..0

Ojojoj, tänk att det skulle bli en till Fränstafestival utan mig. Typiskt!! Jag valde helt enkelt helt fel kväll, de va ju ikväll man skulle gå. När alla andra är där, ojoj.. Men inte gråter jag för de inte, Magnus är ute för en gångs skull och jag unnar honom det. Såklart!! Jag menar, det är inte varje gång han vill gå ut o roa av sig lite så kan ju absolut inte klaga.. :-)
Pratade med dem för ett tag sen, och sååå roligt hade dom. Ååh, dåligt avis man är då!!
Själv sitter jag hemma hos svärfar, datorn igång såklart och Linus sussar gott i farfars säng. Mysfisen min! Hela dagen ha vi varit tillsammans han och jag, varit o spanat på en massa fina bilar på "Midwest Car Meet" här i Fränsta idag. Gissa om man åter blir sugen på o skaffa sig en riktig jänkare!! Ååh, de bara kliar i fingrarna.. MEN, ska först och främst hitta oss en riktig drömvilla för att sedan se hur mycke de blir o göra på den.. Sen kanske man har råd att köpa sig en fiiin bil, längtar såå till den dagen! Skulle iofs säkert ha råd o köpa en bil nu, men bor man med en ekonom så finns inte ens tankarna på en tredje körbar bil. Så än sålänge finns den i drömmarna!! :-) OCH såklart blir den billigast där, hehe..

Som sagt så var vi ju och spanade på en massa fina bilar idag jag o Linus, pappsen va hemma och jobbade. Köpte oss några lotter, och tro de eller ej, vi vann oss en termos (en "dejting termos" som Kilen valde att kalla den) Haha.. Sedan så vann vi även oss en liten chokladkaka, mums fillibabba tänkte Linus innan mamsen (jag) gömde undan den.. Elakt va?  Haha..
Tog o häpnade folket med att ha kjol dagen till ära också, tror faktiskt de flesta blev ganska solbländade av mina enormt solade ben. Eller?? Haha.. Ojoj, va nog första gången man visade dem offentligt i sommar. Shit vad jag måste sola o bli brunis nu under semestern. Om nu solen behagar att komma någon gång. Som de ha varit nu så ha ju inte direkt solgudarna varit med oss.. :-(
Jobbar bara en vecka till, sen är de hela 3 veckor innan man sätter sin fot innanför dörrarna på jobbe igen. Ska bli helt underbart att få mysa och bara inte göra nånting, tokskönt!
Eller ja, ska ju faktiskt neröver skåne och göteborgs trakterna. Måste ta o hälsa på släkt och vänner för en gångs skull när man är ledig. Har på tok för mycke dåligt samvete för att man är så lat och bekväm av sig. Hua!! Inte bra alls!!

Imorgon bär det av neröver stan igen, jobb väntar på måndag morgon klockan 7,00. Tror ni jag längtar? Njaaaee, sådär om jag ska va ärlig. Vill ju ha semester!! Har ju egentligen haft en veckas ledighet nu, men de va inte frivilligt. Utan jag har ätit penicillin så har vilat i massor och varit med familjen. Hela 2 penicillin kurer.. Ojoj.. 
Men ha varit tokskönt att bara fått varit och ägnat sig till att bli frisk. Hoppas bara nu att det blir så och att jag slipper några fler överraskningar, uscha mig, de vill jag inte!!

Så åker tyvärr neröver själv imorgon, Linus stannar me pappsen uppe i stugan o myser tills på tisdag iaf när jag kommer upp efter jobbet. Ledig onsdag så åker ti lugnet direkt... :-) Konstigt va?

Annars så händer de inte mycket i våra liv just nu, Linus får bara mer och mer vilja och svårare och svårare blir det att säga ifrån. De gäller att man står på sig verkligen, annars blir de inge bra.

Nää, ska ta o ägna mig lite åt o kika tv eller nå. Kan inte festivalen vara slut snart så jag kan hämta hem mina käraste och få åka ti stugan o sooova.. :-)

Kram o hej allesammans!!

/Mariana

Postat den 2008-07-19 i Allmänt | Trackbacks ()

Linus ha det bra han minsann..!!0

Jaa, de kan man verkligen säga. Han har varit ganska mycket hos mormor o Micke den här veckan, sovit borta 2 nätter också. Storkillen! Men saknade ju honom så mycke så ja va tvungen o åka dit efter jobbe i tisdags.. :-) Prins Linus!!
Den här veckan har det skenat iväg i utvecklingen för honom kan man säga.. Minst sagt.. Hehe..
I början av veckan så fick Linus sig en cykelstol så han kunde följa me mormor o Micke på deras utflykter, roligare också går de ju mycke fortare o cykla.. :-)
Sedan så fick han sig en hjälp som han absolut inte skulle ha på sig, MEN, ack den som ger sig. Har en lika tjurig mor som jag själv. Så hon gav sig inte serrni, ut på gatan me en skrikande kille. Stooorgalen va han, fast som mycket snabbt gick över så fort han upptäckte att det faktiskt va roligt att cykla lite. Hehe, tänk va snabbt de kan vända..? Sen så skulle han minsann bara åka i den där stolen, var ju suuuperskoj!! :-)

Igår så hämtade jag Linus, som han pratar nu, ojojoj.. Heeela tiden, det bara flyger ur han. Skojsigt värre! Fast iofs så fattar man inte allt han menar, men nästan.. :-)
Igårkväll så tog vi och hälsade på Jennifer o Bodil, där va även Felicia o Madde. Så Linus lekte av sig rejält me tjejerna, fast pussar va han dock inte så givmild me inte.. Kanske lika bra de? Så han inte bli alltför mycke "tjejtjusare".. Hahaha...

Imorse så fick jag liiite dåliga nyheter, så ha varit TOKdeppi heela dagen. Men såklart inget att haka upp sig på, men alla tankar kommer som på beställning. Hoppas bara att de kan vara över snart, vill inte fundera nå mer.. Bläää!!
Säger som Magnus: "-Säg nånting som inte vi fixar? Finns väl ingenting som kan göra oss olycklig..?" Vaaa?? Kan han säga så? Ööh, jooo de kunde han visst. Ganska fint sagt tycke faktiskt jag, men de gjorde ju inte så mycke mer att mina tårar slutade falla.. Uscha..
Nää, nog om de. De komma bli bra och ni som inte vet ett dyft va jag surra om så är de inge viktigt.. Eller ja, beror på hur man ser på de.. Ääh, jag har de som stöttar mig och ville bara skriva av mig lite.. :-)

Förgyller er läsare me lite bilder tills vidare.. :-)

Tjingeling!

                

Julia ha ju också gått o blivit 1 år minsann, alltså Magnus gudbarns lillasyster.. .-) Lägger in en tjusig bild på henne också när hon på sin självaste ettårsdag åt mumsig tårta.. :-)

  <--stortjejen Julia!!

/Mariana

Postat den 2008-07-18 i Allmänt | Trackbacks ()

Helt underbart me stuga...0

Så sant som det står skrivet.. Såå skönt o kunna ha stugan att fly till, slippa allt de där med vardag och jobb. Bara man kommer hit så känns det direkt ett lugn som känns heeelt underbart! Mysigare går det nog inte att få det, så är det!!

De sista veckorna har det varit en massa me jobbet så ha haft lite tid åt att göra sånt som jag brukar göra. All ledig tid har man velat varit me prinsen i mitt liv, och ja, också karl i mitt liv också... :-)
Pernilla och Magnus har hunnit med att blivit 2-barns föräldrar, tokroligt för dem. Så sänder en MASSA grattiskramar åt er här.. Även fast jag faktiskt äntligen fått träffat lille prinsen Alfred redan, sööötfisen. Roland va tokstolt storebror, såå mysigt verkade det vara. Men visst, alla dessa fördelar har ju även nackdelar. Men allt utom den lilla sömnen är ju såklart en stooor avundsjuka, för visst skulle det va tokmysigt att få rå om en liten bäbis igen. De ska man inte hymla om, för så är det jue. Tror faktiskt de flesta myser och tycker om det, även fast det inte pratas om det alltför ofta.. Men är jätteglad för P & M såklart och önskar dem all lycka till i framtiden, även fast det kan innebära en massa slit och sömnlösa nätter här i början. Allt tar ju sin tid o komma in på saker och ting, så är det ju bara.

I veckan så har det ju varit gatufest i stan, mycket ståhej har det varit. För mig själv så har det varit himla lugnt faktiskt, åkte ner o kikade redan på måndagen eftersom jag hade "klassträff". Skoj att se och prata me allihopa, många av oss ha ju även fått barn. Så man har ju en del att surra om, hehe..
I onsdags blev det också en liten spanis ner på stan, då kikade jag runt me moster o kusin. Såå himla roligt o se allt folk som irrade omkring ganska berusade och glada. Mest kände jag att de va skoj bara för att veta deras "dagen efter ångest".. Haha.. Någon sån hade inte jag inte, eftersom jag körde så ordentligt!! :-) Hehe..
Gårdagen var ju min självaste födelsedag, så den spenderades först hemma sedan blev de grillning o massa gott och sliskigt hemma hos mammsen min.  Underbara mamma som e så snäll och ställer till me grillkväll och grejer, såå sjukt gott. Tack!! Kvällen blev helt sjukt rolig, massa skratt och tårar kan man säga. De som medverkade var jag (såklart), min älskade son, pappsen hans, systrarna Linda o Cicci, styvsyster Therese me pojkvännen Jonas. Åsså var det ju "värdarna" Mamma Lena o Micke.. Sedan så fick vi finbesök från västra, Janne, moste Disa o kusin Johanna var även med. Chaffören och gravida, gulliga Anna-Maria var såklart på strååålande humör och för att inte glömma Linus farbror Stefan.. Jisses va roligt vi hade!!
Våra glas var nog aldrig tomma om man säger så, va det inte något starkt så fanns det iallafall ISvatten i dem. Vi hade ju våran egna "dryckespolis" med oss. Älskade mor kom med isvatten till de behövande, hahaha, och de va i princip ALLA!!
Ojojoj, vilken kväll. Skulle nog kunna skriva av mig hur mycket som helst av denna kväll, men ska väl kanske bespara mina trogna läsare me det kanske. Hehe..

Våran kära mor och Micke ha u varit i spanien de sista veckorna och haft det mysigt, bruna och fina ve de. Hoppas och håller tummarna att vi kanske kan följa med nästa gång. Med en lägenhet sådär skulle det ju va helt underbart att bara få komma bort till, men som de säger, inte samma tid som vi åkte nu..:-)
Men visst e man avis, för utlandet är ju fantastiskt mysigt.. Hihi..

Som jag skrev i början på mitt inlägg så är vi ju i underbara Leringen, där stressen förandlas till lugn bara man sätter sin fot på tomten. Ska försöka vara här under hela Juli månad och kanske en bit in på Augusti också. Det är så himla fint här..
Kommer att jobba ett tag framöver också, så ska försöka pendla lite emellan. Kommer gå utmärkt tror jag, synd bara att man har sånna här fiina grispass vissa dagar framöver. Vad sägs om 7.00-19.00..? Inte något man strävar efter va? Hehe.. Nää, inte jag heller. Men men, förhoppningsvis så kommer ett nytt schema innan v.35. Då ska jag banne mig påverka en massa. Inge långpass som detta. Det är ju för fasen plågeri.. :-/ Uscha mig!!

Nää, kanske ska ta och umgås lite mer me karln här i stugan.

Skriver mera när de finns mera tid. Men att lägga ut bilder här uppe går nog inte. Har telia mobilt bredband numer här, så lite för segt för att lägga in massa fina bilder tyvärr.. Men kommer så fort vi ha kopplat in den hemma igen..:-)

Ha de fint allesammans!! Tjingeling!!

/Mariana

Postat den 2008-07-06 i Allmänt | Trackbacks ()

Senaste posterna

Arkiv

Länkar