Pappa 50 år!3

Pappsen fyller hela 50 år, halvvägs till 100-strecket och haft ett liv med massor med händelser. Allt han gjort och upplevt går inte att berätta om, det blir en alldeles för lång historia som ni kanske förstår..
MEN, han har hunnit varit gift en gång. Fått 3 underbara och bästa barn, än sålänge 1 barnbarn, byggt hus lite här o där och dessutom haft massa olika hundar. Även rest land o rike runt för sin överlevnad, alltså jobbat som ni kanske förstår.. :-) Jaa, ni förstår kanske att det finns ganska mycket att berätta. Under gårdagen så fick vi höra en massa roliga och smaskiga historier som jag iaf har hört både en och två ggr förut. Men det är lika roligt att få historierna uppdaterade såklart och många som inte hört dem förut fick höra dem. Haha.. Jaa, både galna och lugna händer har innefattat hans liv genom dessa 50 år.
Va jätteroligt att få vara med och dela denna dag med honom och hans närmaste vänner som hade gjort en helt fantastisk dag speciellt för honom.
Ska försöka sammanfatta dagen med bilder och vad vi gjorde, superskoj!

Dagen började klockan 8 med att vi packade ihop oss och hämtade min kära mor som skulle ha Linus under gårdagen och natten till idag. Så vi for sedan upp till Indal där vi skulle utgå ifrån och dit pappa skulle komma för att få ta med Jan och hans låtsaskompis på en långtur upp emot Laxsjön och Skinnen eller vad de nu hette.
MEN, eftersom detta bara var ett dragplåster så var ju såklart inte planerna så. Pappa skulle få en helt annan dag, som va helt uppbyggd på vad han tycker mest om och såklart få paket under färden.
När väl pappsen kommer med Sune som hade mött upp honom på älven, de kom såklart på skotrarna som ni kanske förstår! Där står vi undangömda bakom allt möjligt inne i garaget hos Jan o Karin. De kommer in och vi överraskar med "jaa må du leeeva!" Han stod som mest bara chockad och kollade sig runtomkring och fattade nog inte riktigt vad dagen skulle innebära! Haha!
Efter ett tags surrade och historierna som flödade om vilken som var hans första skoter och hur de gick med "faffen" som tappades av på kälken en gång när han o syster Annica va ute på färd osv.. Ojoj, mitt fnittrande gick ju bara inte att stoppa.. :-) Nåväl, en kompis till pappa (Mats) hade renoverat och fixat iordning en likadan skoter som faktiskt var den första som pappsen hade och skulle dagen till ära få köra denna igen. Så efter många om och men så fick han på sig en "störtkruka" o sen va det dags att åka.
Uppemot Rönnsjön bar det av, en mycket avlägsen plats som va perfekt för barnen att provköra skotrarna runtrunt på isen. Där de hade varit dagen innan och fixat och trixat inför dagens ankomst. Väl där så satte vi oss ner, gjorde upp eld och lite paket delades ut, pappa blev alldeles "rörd" och glad för hans vänner gjort detta bara för honom.
Hade en superduper mysig dag ute, himla tråkigt bara att de skulle snöa hela tiden. Det yrde verkligen snörök heeela tiden! T.o.m. jag provade på att köra den gamla Yamaha 440 som pappsen hade haft, shit vilken skillnad på hur dagens maskiner är uppbyggda. Hur kunde man ens njuta av åkningen på den tiden?? Vaaa? De e helt sjukt va bra dagens snöskotrar är egentligen!! Visserligen dyrare, men värt varenda krona om man ska ut o åka långt!

Efter vi ätit wok tillagad på öppen eld i murikka och sedan tårta under tallarna ute i de fria så skulle vi bege oss vidare. Tråkigt nog så pajjade gammskotern som pappsen körde (alltså yamaha´n) så vi fick bogsera hem den. Den höll ju i alla fall hela vägen upp och massa körning däruppe och halva vägen hem. Så man ska nog va glad för de.. Hehe..
Sedan styrde kosan hem emot Gåltjärn, där skulle vi äta mumsig mat och fira pappi ännu mer.
Vi kom dit ungefär runt 17.20 sådär nånting, då kom även våran lilla prins Linus som skulle vara med på middag och träffa släkt och vänner och såklart sin morfar.. :-)
Efter de så åkte Linus hem ti mormor o Micke igen där han skulle sova o mysa i massor.. :-)
Det blev en frågeslinga innan maten serverades och efter maten bjöds det på dans av oss alla och mycket skratt och ståhej! Tror och vet att pappsen haft en helt underbar dag me vänner och släkt, så hoppas den blir ett minne för livet!

För våran del så avslutades kvällen runt 1 på natten, då kan man säga att man va ganska nöjd efter en låång dag ute i de fria och sedan go mat och mumsiga cider.. :-) Hehehe..
Imorse kändes de tungt i huvudet, men nu känns de toppen. Ska åka o flytta på skotern som står kvar uppe i Kovland och sedan åka hem ti momma o träffa Linus o sedan ät mumsig go mat där.. Vi har tur alltså, tänk att man har en sån tur att ha en sån underbar mormor m. sambo som Micke. Vi har sån tur som har dem alltså!!

Lägger ut lite bilder från dagen, ganska roliga en del om jag får säga mitt.. Hahaha..

Sålänge så få ni ha de så bra, herrååå..

  

  <<---Snön täckte heela skotern o halva pappa... Hahahaha

   <--Faster Annica provar pärlan!

 <--Niklas körde fast!        <--Jag o Pappi!

 <--Farmor o pappi! 

Sen måste jag bara lägga in lite pics på hur sjukt mycket snö som kommit bara för att Cicci ska få se som är nere i varmare breddgrader.. Gumman, de här är nog den bästa vintern ever för min del måste jag säga. I alla fall här på hemmaplan.. Det sjuka är att det bara fortsätter.. De snöar som bara f***n!! Ojojoj... I love it!! :-)
MEN, du ha de nog bättre därnere me sol, värme o myys! Tänkte bara lägga in lite så du få se litegrann på hur de ser ut.. :-) Miss you sis... Love you!!! Kraaaaam på dig!!

 <--balkongen!  <--Sjukt va? Snövallar som tusan!

/Mariana

Postat den 2009-02-08 i Allmänt | Trackbacks ()

Postat av Jessica den 2009-02-08 (21:59:49) http://iamjessi.blogg.se/

Jag har utmanat dig se på min blogg. :-) Puss påre!

Postat av familjen ytterbom den 2009-02-11 (19:18:34)

Hej Mariana! Fick din adress av Annica!Jättekul att se bilderna o hur trevligt vi hade!Roligt när du även skrivit ner lite.Det blev ju verkligen en lyckad dag-tror iallafall att LarsErik hade fantastiskt mysigt o njöt!

Kram från oss 3 i Indal/gm karin

ps skoj även att få träffa dej ds

Postat av Mariana den 2009-02-12 (19:30:24)

Javisst va de det.. Han ha ringt flera ggr den här veckan o sagt hur roligt han hade, verkligen lyckat till 110%!!

Tycker vi borde göra om detta även fast ingen fyller år, va ju supermysigt alltihop! :-)

De va superskoj att träffa er med! Ha de supergott o hälsa Ante å!!

Kommentera inlägget här:

Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress:



URL/Bloggadress:



Kommentar:



Senaste posterna

Arkiv

Länkar