Nu e de minsan nääära...0

Jaaa, nära är det!! Jiihooo!!




















Äntligen är det snart dags för Rättvik och Leksand med alla mina nära o Kääära!! <3 SOM jag längtat!! Nu är den Underbara resan inte långt borta och jag kämpar som en toka nu sista dagarna innan med att få klart allt me skolan, så man kan ha en vecka med lugn o ro utan massa måsten.. :-)
Visst e de väl fantastiskt att få ha en sådan vecka nångång ibland också? :-)

Jag saknar min lilla prins som är på minisemester med mormor o micke i stugan i Vigge.. Förstår inte.. Men utan hans andetag i ens närhet blir vardagen inte som vanligt.. Utan som en stor tomhet o jag bara önskar att saker o ting går fortare bara för att få vara me han mera o få njuta av ledighet tillsammans..
Men snart.. Snaaaart!! <3 Käärlek med de finaste o de Bästa jag har!! Underbart!!

Sussadags nu så man orka upp imorn!! Ska både tömma stugan på massa saker, sen ska de trixas me hår o bryn innan de e dags för trippen ti veckan!! :-) Lite makeover ni vet!! Hahahaha..
Kan ju va behövligt ibland så man slipper smyga runt me utväxt o se allmänt trasig ur.. :-O

Hepp Hepp på er!!

/Mariana

Postat den 2011-07-28 i Allmänt | Trackbacks ()

Tillbaka..?1

Är man "Back in business" igen eller vad tror ni?? :-) Jag får hoppas det!! Det börjar som klia i fingrarna o ja bara längtar ti o få skriva av mig igen.. De e som lite smått skönt o få vrida ur sista "skvätten" me ork ur huvet o bara printa ner sina alla vääärldens tankar ut i väärlden!! Wiiiie!! Fantastiska blogg-värld!!

Så, vad händer då? Hmm.. Joo, en massa otrevligheter ha man nog allt stött på under sommaren. Och de värsta är att detta ha gjort att jag lagt på mig en hel del kilon som verkligen inte hör hemma på min kropp.. Fyy bubblan!! Men som skönt är tycker jag är att de faktiskt finns fler tjejer som har de jag har o att de är bättre att prata om de än o bara hålla truten stängd o gå runt o tycka synd om sig själv.. För de går minsan inte.. :-/
MEN, de ja vet är att jag ska!! Jag bara SKA fixa detta och käka värktabletter i mängder bara för att slippa värken.. Sedan kan man ju också hoppas på andra "under" så man slipper saken också.. :-)

Nu va de ju inte riktigt tänk att ja skulle förklara o sitta här o ge er en massa smaskigt o snacka om.. Nejnej!! Jag mår toppen efter alla omständigheter,Jag kan ju gå numer i alla fall!!:-) 
Men som sagt.. Dedär me vikten ska ja ta hand om snart.. Inte nu!!
Nejnej, för till veckan åker vi ti Leksand o gör Rättvik o allt där omkring i en HEL VECKA!!! Jiihooo, vad jag längtar!! Inte en minut går utan att jag funderar på vad jag ska packa ner eller hur det ska gå.. Allt känns som huur roligt som helst och dessutom ska de bli en hel del badande, så håll alla tummar o tår ni bara kan för att vi ska få finväder!! För något skitväder önskas ej!! Sådeså!! :-D

Idag är det Onsdag för er som inte visste och det innebär alltså att det är...hmm.. 4 dagar kvar innan vi åker neröver!! Jeeeeej!! :-) Tvättar o donar ständigt tycker ja, å imorn ska de tömmas i stugan också.. Skönt!!
Då kan man släppa den o bara åka dit på helger hädanefter.. Även fast ja Älskar att vara där.. Men ja, ni vet.. De e ju inte direkt lyx när man måste traska på dass o få tvätta av sig i sjön.. :-/ MEN, det är fantastiskt att kunna ha den mysiga stugan att åka till och ha de lugnt o skönt i!! :-) De e de verkligen!!

Alla veckor i sommar ha ju sprungit iväg me stormfart o ja tycker de känns lite tråkigt att sommarn snart e slut.. Skolan o dagis knackar snart på dörren igen å dessa veckor är som bortblåsta.. Hur?!?!
Jaja.. Vi få se de som att sommaren inte tar slut bara för att skolan börjar. Man kan ju ha fantastiska utekvällar o härliga helger långt fram i höst också!! Inte sant??
Och för att inte tala om den härliga kryssningen jag vann igen då!!! Vaaa?? Snacka om att ja hade turskorna på mig igen!! Ojojoj, de komma bli såå fantastiskt roligt ska ni se!! Häärligt!! :-)
Sååå, den längtar man till såklart!! 1-2 September!! Jiihooo!!

Nää, kanske man ska ta o fixa klart me uppgiften så man kan gå på helg i tid denhär veckan? :-) Så man få ha en heel vecka i Leksand o Rättvik me gott samvete och bara ha ledigt o skönt!!

Heeej på er sålänge!!



















  

/Mariana

Postat den 2011-07-27 i Allmänt | Trackbacks ()

Blogg-torka...??!!2

Javisst, jag är inne i en rejäl blogg-torka!! Orka inte bara... Ha ju sommar o semester och gör ju bara skola på datan.. Eller ja, surfar ju runt lite också.. Haha..
Såå, ska ta tag i mig själv o rycka upp mig snarast!! För dehär går ju inte!!

Håll ut... Snart e ja tillbaka.. :-)

Just idag laddar vi för Janne´s födelsedagskalas!! Här ska han firas!! Hela 50 bast!! Tjoohoo!!

Åsså fick jag en mycket glädjande nyhet på morgonkvisten.. Jag ha vunnit!! Hihi.. Igen..

En partykryssning med Radio Guld den 1-2 September.. Wiiiie, vad skojsigt!! Kan ju även nämna det att förra året vann jag även denna. Å då va de såå sjukt roligt!! Å denna gång komma de bli tokroligt igen. De vet ja!! Hihi..
Tänk, vilket bananskal man kan hamna på o åka med ibland!! Gaaahahaha!!

Dags o fara o duscha... Tjooo på er!!! :-D

/Mariana

Postat den 2011-07-16 i Allmänt | Trackbacks ()

Sommar!!4

Jaaa, jag bara Älskar Sommaren.. Värmen, Solen o det Gröna Gräset gör att jag verkligen njuter av varje sekund som jag har mina häärliga dagar i stugan och utanför stan.
Visst, jag ha ju faktiskt varit inne i stan på Gatufesten också i veckan.. Ni trodde väl inge annat?!?! HAhaha.. En sån som jag ni vet, kan ju inte missa precis allt.. :-O Haha..
Men aja, va in o spanade en snabbis i måndags. Men blev en sjukt tidig kväll o de va kanske ganska bra de.. Hade besök hela tisdagen då de faktiskt va min Födelsedag me en massa trevliga Besök!!
Sen kom Onsdagen o den årliga Grillningen hemma hos mamsen. Sedan bar de iväg ut på stan!! Linus o jag hade varit där på dagen o SÅKLART va ju "turnissen" framme o vann igen!! En STOR Chokladkaka!! Ujujuj..
SOM OM de va ti fel person..?? Njäää!! HELT RÄTT skulle jag vilja påstå!!
Såå, den drog vi runt på en del medans vi åkte lite karuseller o mumsade på lite smått o gott!! Hihi.. Är de tivoli så är de ju tivoli!! Inte sant?? Barnen måste ju kunna njuta av det roliga också precis som vi vuxna!!

Såå påvägen hem så köpte vi oss en varsin is-glass-drink (ha inte en aning om va de heter).. Men aja.. Strosade vidare ti bilen o hem packa badkläder o iväg ti Pallviken vid Viforsen!!
Underbart!! :-) Värme, Soool o Härligt Sällskap såklart o de e ju såå ljuvligt!! :-)

På kvällen nere i tälten så va de bra mycket folk. Dock inte så pass mycke endå i Railway.. Eller ja, det va en del. Men inte så man stod på varandra lixom!! Gött som tusan me att kunna få en sittplats och samtidigt kunna lyssna på Fröberg & Sjöberg o dessutom kika på Scenen som står mittemot tältet.. Alldeles Utmärkt tyckte jag!!
OCH ÄVEN att när vi skulle beställa från Baren va det heller inga problem.. MAX 5 minuter varje gång man gick fick man vänta.. Å de va alltså MAX!! Heeelt sjukt snabb o bra service kan man säga!! Gooo Railway!! :-D

På nattkröken mumsade vi i oss Hamburgare o Korv o tog en snabbtaxi hem!! Gött!! Disa o ja va egentlige sugna på mer party, men fick tänka till för en gångs skull.. Hehe.. På dagen efter ni vet.. :-/ Inte ofta jag gör de inte!! Men nu vet nu.. Hade minsan inge val eftersom ja skulle köra ti stugan o dessutom grejsa me plugget.. :-)
Såå, sagt o gjort.. Kvällen igår spenderades på Ljungalid o med Bilbingo o dagen idag ha jag gjort klart mitt arbete som dessutom har skickats in ti min lärare!!
Är man inte effektiv så säg?!?! Badat, Solat, Pluggat, Minglat o varit på Tivoli hela veckan lång!! Den räkmackan är de minsan inte många som åker på vill jag nog lugnt säga!! Hahaha.. :-P
Tjooop Tjooop!!

Fiiina Fiiina stugan vårdar jag så gärna på min fritid numera o det blir mer o mer roligt att vara här. Man ser förändringarna som sker, ladan växer och blommorna växer!! Hihi.. Tuuusan va härligt de är!!! :-D

Åker ti stan förmodligen på sönda eftersom de vankas lite smått o gott nere i staden med omnejd.. Och sen ska de vara lite smusslande om de även på tisdagen.. Hihi.. Den som väntar få se.. :-)
Men baaara roliga grejs såklart!!

Nää, nu ni e de dags för bad nere i Sjön!! Tjoo på er!!













/Mariana

Postat den 2011-07-08 i Allmänt | Trackbacks ()

Dagen efter..0

Dagen efter igår.. Hade en superduper härlig födelsedag med de finaste Hjärtan jag har!! :-) Gjorde tårtor som faktiskt smakade super. Och den mumsiga Morotskakan blev alldeles utmärkt god!! :-P *sluuurp*
Såå allting blev sjukt gott o bra! M o Linus bakade chokladbollar också på morgonkvisten och jag spenderade morgonen med TVÅ varv runt Sidsjön!! Häärligt me morgonprommisar!! De ska minsan bli en vana tro ja!! :-)

Idag är det den 6:e Juli o det är dags för den årliga Onsdagen på Gatufesten!! :-) Först grillning hemma hos Bästaste mamsen, sen kika på stan o nytt för i år är RIX FM Festival som är på besök!! Hihi.. Kuligt!!
Åsså ska jag o Linusen dra in på stan snart så de blir en del karusellåkning.. Pjuuuh.. Ngn frivillig som kanske ska in?? Jag är ju inte såå rolig me karuseller o så.. Men ska försöka så mycket jag kan!
Åker ju ti stugan imorn för att fly undan stökigheterna i stan.. (gammal o gnati ja kände mig nu..) :-O Meeen ni förstår.. Jag ha blivit snål för att betala in mig, snål för o handla den sjukt dyra ölen/cidern i tälterna o dessutom är det såå sjukt trångt o jäkligt inne på området.. :-/

Nää, så i år så drar jag vidare ti skooogen o gömmer mig så ja slipper ångra mig!! :-)

Sooolen o värmen ute kallar.. Sååå vi hörs hörrni!! :-)



Jaaag.. Numer 27 panner!! :-)
































TACK TACK TACK ni som förgyllde min dag o SuperTack för de fiiiina presenterna/blommor/ lotter... :-)

Bäste o rusa nu så man kan fixa iordning sig för några timmar på stan!! :-) Heeej på er!!

/Mariana

Postat den 2011-07-06 i Allmänt | Trackbacks ()

Bakar...1

Bakar bakar bakar en liten kaka.. :-) Eller en.. Två blev det faktiskt.. Två smarriga morotskakor!! Skulle dubbla receptet o vips så vart de mer än vad jag trodde.. Ooops!! Men de ska bli mumsigt värre imorgon då det vankas besök..
För jaaaaag.. Fyller ju nämligen år!! Hihihi.. Den ni!! :-D

Såå imorn ska jag o lilleman baka en liten tårta också.. Lovade han att han skulle få va med, så de e bara ti o snällt vänta me den tills imornbitti efter jag varit ute på min morgonprommis.. :-)

Näpps, nu ska garnityren på!! Hej på er!! :-)

/Mariana

Postat den 2011-07-05 i Allmänt | Trackbacks ()