Nya tag, Ny livsstil..0

Det är verkligen mitt motto.. Nu är det en Ny livsstil som gäller.. Det kändes sjukt skönt o vara på gym idag/ikväll. Jag har värmt upp på band och sedan kört lite vikter o spänningheter.. Å sen avslutat med en avslappnande PW.. Precis som de ska va, tycker jag!! :-) Det jobbiga är att jag har problem med både mina hälar och min svank.. :-/ MEN (tro de eller ej) Jag blir nog snart bättre få vi hoppas.. :-) Var hos läkaren idag o tog lite prover, surrade lite och ska ta kontakt med en sjukgymnast om detta inte går över.
Vilket är skönt o veta när man har så ont som jag har.
För er som inte vet så kan de plötsligt bli att jag blir ståendes ett par sekunder/minuter och hämtar igen mig eftersom antingen min rygg eller mina fötter (hälar) inte bär mig..
Läskigt som tusan är de och det värsta är att detta kom i slutet av graviditeten och jag har inte blivit av med det sen dess.. :-/
Har provat äta ipren om det skulle vara en infektion som jag bär på eller också har jag så jag använder inlägg i skorna.
Vissa dagar är tokbra, men vissa sämre.. Såå, de är bara att kämpa på. Jag både tror och hoppas att träningen ska göra detta bättre.. Men de e ju heller inte lätt att träna då både ens rygg och fötter värker så man bara har lust o sätta sig ner o grina.. :-/

Jajja, nu ska vi tänka positivt. Köra på ett par veckor med samma som jag kör nu och sedan få man se. Hellre långsam viktnedgång och byte av livsstil istället för att jag ska falla tillbaka i samma mönster igen.. :-)
Jag kan, jag vill och jag skaaaa!!

Time for bed.. Tjingeling!!

/Mariana

Postat den 2012-10-22 i Allmänt | Trackbacks ()

Söndagssvammel..0

Äntligen är söndag här o jag kan slappa. ligga här i sängen o bara va. fantastiskt!!
jobbat två dagar nu o även fast man inte tro de, så blir man rätt slut.. :-) Å vet ni vad...? nästa helg e redan bokad me grejs.. så görarlös blir vi iaf inte.. ojoj.. då är de dags för vissa buskar att åka vidare, åsså ska skräpet från bron o gården bort.. bort bort bort.. rätt skönt o få kasta å, även fast de känns otroligt onödigt mycke. men samtidigt, så är de ju!

Imorgon ska vår släpvagn besiktigas å gissa vem som åkte på det hedersuppdrager?? jovisst, självaste jaaaag!! :-) haha.. de ska nog gå bra, brukar ju faktiskt oroa mig i onödan lite väl mycke bara.. :-)

Börjat fundera på Julen idag igen.. Vill verkligen ha en riktigt Bra och Trevlig Jul i år... hoppas på de..

Dags o sussa!! Hej hopp!!

bjuppar på en liten bild från vebon.. travat en del ved, å nog tro jag nog att vi klarar oss o vinter.. Om inte nästa oxå...?! :-0



/Mariana

Postat den 2012-10-21 i | Trackbacks ()

Lilla sessan..0

Vår Älskade Lilla fisgroda ha redan blitt hela 4 månader!!! Förstår ni vad man blir galen av vad tiden går fort.. Ujujuj.. Just tiden gör en sååå fruktansvärt nervös bara den.. Dumt att den går på tok för fort ibland.. :-/ Men så är de ju.. Ju roligare man har, desto fortare går de.. :-)

I alla fall.. Sessan, Chefen, Brummis, Lilla damen.. Jaaa, hon har en del namn här hemma.. Blir ju som sagt 4 månader ida... Hon fick sig megamassor me pussar då jag kom hem från jobb. Eller ja, först fick Linusen en massa pussisar.. Shit vad man saknar dem när man är borta en hel dag..
Hur ska de gå när ja åker bort en hel helg här framöver...?
Vem lider mest, mamman eller barnet?! :-O Jajja.. Dumt o fundera på de nu..

Såklart komma bild på min Prinsessa!!! Lilla finaste Linnéa!!

/Mariana

Postat den 2012-10-20 i Allmänt | Trackbacks ()

Yippieyaaayeeeej!!0

Nu ni ska de bli andra bullar!! Nu ska gammkroppen få känna av lite jobbiga grejjer, å fasiken va de ska bli gött!! Ojojoj.. Har skaffat mig ett kort på Bruksgymmet här i Matfors å de ska bli riktigt kul o få börja komma igång igen.. :-) Å dessutom fick man sig en superfin t-shirt också.. Dock vet ja inte hur pass mycke ja komma använda den just nu. Men ett tag kanske man vill dölja flodhästkroppen som man skapat sig.. Ujujuj..

Köra lite tyngder samtidigt som kondition är ju precis min komb. Å nu när jag ska ändra min livsstil så är det ju verkligen dags för att köra igång på gym. Inte sant?!
Nu ni, ska dessa kilon bort!! På e´m baaah!!! :-D

 

/Mariana

Postat den 2012-10-20 i Allmänt | Trackbacks ()

Händelserik dag!!0

 
Jaa, idag har det hänt massor.. Först så sussade ju lilla fröken en stund på förmiddan, men va vaken ganska länge innan Lunch. Då fick jag den brilianta idén att testa om hon va sugen på Gröt.. Hehe.. Såå, blandade till en smakis och in i munnen..
Ganska blandade reaktioner tyckte ja.. Hon verkade först gilla de, sen grimaserade hon bra o sen vart de bara tvärstopp.. :-O Jajja.. Bidde några skedar. Ingen panik.. Hon hinner.. :-) Men de e ju som sagt alltid kuligt o testa eftersom hon verkar så himla intresserad av vad vi gör vid matbordet när vi äter.. :-)
Självklart fick hon flaskan efter så hennes hunger stoppades.. :-)

Sen blev de lite action här en stund tills hon somnade om och tills vi hämtade Linusen på skolan. Där han för övrigt också gjorde helg idag. Imorn blir de återträff me gamla Dagiskompisarna och sen ska vi ha Biomys här hemma eftersom de egentligen skulle vara de på skolan som han då missar.. :-) Sååå, vi få ordna det här hemma istället helt enkelt.. :-D Hehe..

Efter vi hämtat honom va de dags för o koka ihop lite Middag. Vi hade bestämt fisk dagen till ära o därför funderade jag ett tag på hur och vad ja skulle göra.. Men.. Till slut blev det denna..
Fiskgratäng a´la Marriss kan vi kalla den.. :-) Först la jag torskfiléer längst ner, strimlade morot och rödlök och lade ovanpå.. Sen kokade jag ihop en sås med dill, citronsaft och salt o peppar och hällde över fisken.
Sen in i ugnen i ca 45 minuter, sen handskalade räkor längst upp på toppen. Och sedan piffade jag upp den lite med några dillkvistar även där längst upp.
Detta va ett mycket enkelt och gott sätt att göra de på. Och dessutom en ganska fetsnål rätt om man vill de, annars kan man ju alltid spä på me grädde om man vill ha de fetare.. Men sjuuuukt gott blev de!! :-) Duktiga jaaag!! (klappar mig själv på axeln) hihihi..

Å efter middan kände ja att jag ville testa o baka en kaka som jag verkligen Älskaaaar!! Choklad i massor och med ett täcke av kokos, sirap o annat smått o gott!! Haha.. En riktig sockerbomb, men väl unt när man har sina ätardagar!! MUMS!! :-D
Riktigt god är den och man nöjer sig också med en om man inte ha nå extra sötsug att stilla. :-)

Såå, nu.. Jaaa.. Kanske man ska ta o varva ner litegrann o dela upp kakan. Jaaao, litegrann iaf.. Sen blir de natta så man får ny energi till en heldag me mina Godingar imorn!!

Hej hopp!!

/Mariana

Postat den 2012-10-17 i Allmänt | Trackbacks ()

Följ mig genom berg och dalar...0

För nu ska de börjas.. På Bruksgymmet här på hemmaplan i Matfors!!
 
Där ska jag iaf börja trimma upp kroppen igen. Efter mängder av funderingar hit och dit så har jag bestämt mig. Träningen börjar till veckan och JA, jag ska köra på som faaeen!!
Nu ska kroppen komma i form igen efter denna graviditet och efter förra årets viktuppgång.. Hua!! :-/
Om jag är motiverad?! Som tusan!! Till skyarna o tillbaka!! Ooh yes!!

Kommer försöka äta mindre och tänka på vad jag stoppar i munnen, men inte på ngn diet nu första tiden. Nu gäller det att komma igång. Men visst, det komma bli en del som byts ut och läsken.. Jaa, den ska bort helt!! Vilken bov!! Hua!!

Kommer också försöka nå ett av mina delmål innan jul. Och det SKA jag banne mig!!

Och självklart ska ni få följa min resa.. Från start till mål..

Jag har gjort det förut och kommer att göra det igen. Ska ta kontakt me min pepp och infinna mig i träningens tecken igen!! Nu kör vi!!!!

Tjingeling!!

/Mariana

Postat den 2012-10-17 i Allmänt | Trackbacks ()

Snö.. :-)0

Jaa, nu kommer det faktiskt lite snö här hemma på gården också! Såklart blandat med lite regn, men det skymtar lite snö iaf. Älskaaa!! :-) Dock e jag ju inte så överförtjust i detta blask som blir. Halt på vägar och ständigt va rädd för att ngn ska köra in i mig.. :-/
Förrförra året blev jag påkörd 2 gånger.. Sista gången blev min bil inlöst av försäkringsbolaget. Ganska less va man och det är ju inte direkt kul kan jag säga. Båda gångerna va de av tanter som inte kan köra bil.. :-/ Suck!!

Det kan däremot kan se fram emot nu är just att få ha lite mysiga hemmakvällar med en massa tända ljus och få en liten höststämning inom sig. Eller senhöststämning kanske man ska säga.. :-) Om de vankas vinter redan nu blir de en lång sådan. Eller kanske t.o.m. en dålig en. Så vintern kanske blir halvdålig hela året och att det aldrig blir riktigt fint skoterföre vore ju väldigt tråkigt. Såå, de hoppas vi verkligen inte på!!

Just idag tror jag M blev väldigt glad över att han ska få sluta tidigare. Detta slaskväder är inte alls roligt o vara ute i och just idag ska jag på stormöte på jobbet och därmed måste han vara hemma med kidsen. Vad han tänker göra vette sjutton, men bara att få slippa vara ute tror jag han blir glad av.. :-)
Inte alltid positivt med utejobb.. :-/

Ikväll tror jag att vi står i bakandets tecken. Jag tro minsan de ska bakas minsan. Lite mer gofika o ha i frysen för oväntat besök, sen ska de även börjas förberedas lite inför dopet som komma skall.. Hihi..
Fööör, lite bakat vill man väl kanske ha? Eller? :-) Iaf jag..
För er som kommer kan jag faktiskt avslöja att de komma bli Smörgåstårta.. :-D Såå, äter ni lunch innan så ät inte ihjäl er.. De komma på fikat!! :-)
Jag ska själv knåpa ihop dem dagen innan, så jag hoppas jag hinner med mig.. :-)

Joo, förresten.. Linnéa testade sitt nya vrålåk imorse. Skrattade glatt och surrade på medans hon testsatt åkstolen.. Hihi.. Gullfisen!! Bjuder på pics en annan dag. För nu ska ja strax ta o gö mig iordning för möte.. Men först ska ja iväg o fynda en sak till som är bra för hemmet.. :-D En grind till trappen!! Mmm.. Bara bra saker!! Hehehe..

Hej hopp på er!! Njuuut i fulvädret.. Sitt inne o ha minsan inge dåligt samvete för de inte!! :-D
 
 
 

/Mariana

Postat den 2012-10-16 i Allmänt | Trackbacks ()

Välkommen vecka 42!!0

Vecka 42 är mycket välkommen i mitt liv.. Varför undrar ni?! Jaa, men de är ju så att de faktiskt är en vecka närmare jul.. Tjoohoo!!
Äntligen ska de firas hemma hos oss.. Eller ja, vi ska va hemma i huset och de som vill fira med oss får som sagt komma hit. Sådeså!! :-) Komma bli hur skönt som helst och slippa dessa åkningar hit och dit och äntligen bara få va..
Kliva upp, gå runt o pyjamas halva dan. Kika på tv me barnen. Koka lite julgröt.. Börja förbereda julmiddan och sen få hem självaste Tomten på besök.. Ojoj, de komma garanterat bli skoj. De kan ja säga!! :-)
Nog om julen nu.. Men jaa, visst längtar man!! :-)

Idag har jag fyndat.. Har varit emot dessa saker förut med tanke på att de små gärna ska ligga på golv, tränas me att ligga på mage etc etc.. MEN, denna gång va de inte samma sak som med första kan jag säga. Man har helt enkelt inte lika mycket tid enbart för bara henne som man hade för Linus. Det finns en hel del måsten som faktiskt måste göras här hemma.
Såå idag tog jag beslutet och inhandlade en Gåstol till våran minsta i familjen. Jag tror hon kommer att gilla den. Hon har redan smygtestat kompisen Vildes stol och den verkade det som att hon gillade. Så vi få väl se..
Är de så att den inte blir använd så har jag iaf inte kastat bort flera hundralappar på den.. Bara 3.. Så de känns riktigt gött!!
Bättre begagnat heter de, en jäkla bra uppfinning serrni!! :-)
Såå, numer när fröken absolut inte vill ligga ner i gymet eller inte vill sitta i babysittern medans mamman lagat mat eller hjälper Linus me något så finns denna.. Gåstolen..
Kanske blir det mindre skrik och sen kanske mamman får mindre ont i ryggen efter allt bärande..?!
Jaa, vi få iaf hoppas på det!!

Wish me luck!!

Hej på er!!
 

/Mariana

Postat den 2012-10-15 i Allmänt | Trackbacks ()

Fredag!!1

Yepps, idag är det Äntligen fredag igen och snacka om att veckorna springer iväg. Linus ha varit på skolan varje dag denna vecka och just idag tyckte han de skulle va skönt me helg han med. Helgmys med HELA familjen ska både bli skönt och avslappnande kan jag lova!
Började dagen me en prommis me Erica, alltid lika skönt o trevligt! Surrade på som vanligt om allt mellan himmel o jord. :-)
Ikväll ska vi bara mysa ner oss i soffan o tända en brasa skulle ja tro. Handla lite fredagsmys och ha de gott tillsammans. Äta en bit go mat och få rå om varandra.. Vad kan egentligen va bättre?! Hmm.. Nää, precis. Ingenting!!

På söndag ska Linus på kalas hos grannpojken och det ska allt bli spännande. Han längtar... Minst sagt!! :-) De går ju i samma klass och brukar leka med varandra på skolan ibland. Såklart komma de bli kuligt me kalas också!! :-)

Nu ha jag en liten fröken som inte alls vill va me längre, så bäst o slut.. Hej hopp på er!!

/Mariana

Postat den 2012-10-12 i Allmänt | Trackbacks ()

Beroendeframkallande...?0

Om det är!!!! Ojojoj.. Skaffade mig Instagram igår och jisses vad jag har missat.. Denna app som den nu kallas är ju heeelt bedårande och jag är redan kär.. Ooh my.. Där kan ja verkligen sitta o pyssla me en massa pics och det är ju verkligen fantastiskt!! :-)
Ska ju köpa hem ett program till datorn också, men de är ett senare projekt. Så än sålänge få Instagram funka som mellanhand.. :-)

Har haft 2 helt underbart skööna dagar i hemmet. Jag o Linnéa ha passat på och vilat upp oss, varit på vc och myst en hel del. Tänk va skönt de kan vara ibland..
Men imorn ska vi nog ta oss nånstans o kanske dessutom handla hem lite grejjs. Snart helg ju.. Då kan minsan inte kylen stå o gapa tomt inte.. hehe..

Veckorna går ju bara såå himla fort tycker ja. Lillkrösa är ju snart 4 månader och Linus snart 6 år.. Jag då?! Nää, tro minsan ja stannar på mina tjugo år ja.. Hahaha..
Denna fredag ska heller inte Linus behöva vara ledig, nu ska han också få vara me och se vem som blir nästa veckas guldklimp. Gissa om han längtar?! :-D Veckans guldklimp är alltså en person som just den veckan får lite extra uppmärksamhet och dessutom får vara med och bestämma vad hela klassen ska göra under en viss tid på veckan.
Ett riktigt hedersuppdrag tycker jag om jag få säga mitt, inte sant?! Kan tro att kidsen blir bra malliga då de äntligen få vara guldklimpen för en vecka.. Jaa, de skulle varje fall jag vara!! :-)
Till helgen ska jag vara ledig en hel helg igen. Känns lite skumt eftersom jag jobbat i hela 3 helger i rad. Men de ska samtidigt faktiskt bli rätt så skönt. Vi ska försöka få lite saker gjorda här hemma. Köra bort lite skrot som samlas på efter renovering. Bära undan de sista från gården och eventuellt klippa gräset en sista gång. Å kratta lite gräs kanske..
Jajja.. Sånt där krafs som man gärna lämnar, men jaaaao, de måste ju göras också.
Sen ska jag få se min underbaring ti son åka skidskor på Hockeyskolan också. Kuligt!! Både på Lörda o Sönda ska vi besöka Njurunda ishall o de ska minsan bli skojsigt tycke ja. Roligt också att junior verkligen njuter av o få åka lite. Han ska ju faktiskt bli Hockeyproffs.. Så ni vet!! Hahaha..
Håller tummarna att han känner lika om några år också, så kanske man en dag sitter där och ser sin pojk på tv:n.. Hmm.. Jaaa, de vore nåt de!! :-D

Drömmar.. Jaa, de få man allt ha gott om.. Nu ska ja snart drömma mig bort lite till.. Men i sömnen!! Hej på er!!

/Mariana

Postat den 2012-10-10 i Allmänt | Trackbacks ()

Hipp Hipp Hurraaa!!0

För ida är de Magnus Födelsedaaa!!

Jag o Linus ha sjungit, grattat o gjort tårta! :-) Godistårta såklart!! Hehe.. 
Å nästan nyss drog de iväg på Linus första Hockeyträning. Spännande!! Å Linnéa ska få va me moster Cicci en stund eftersom jag ska på jobb.. :-)

Grattiiis pappsen!!

/Mariana

Postat den 2012-10-07 i Allmänt | Trackbacks ()

Min prins!! ♥0

Min Finaste o Bästa fyller år imorgon.. Min Magnus!! ♥
Hela 36 pannor han blir o självklart ska han firas!! :-) Även fast han inte vill så får han stå ut me de, sådeså!! Hehe..
Här ikväll ha jag o kidsen handlat efter jobbet och förberett en tårta åt våran bästaste. Å imornbitti blir de garnering och sista fix inför pappans firande!! ♥

Tänk att jag en gång satte mig i dendär bilen.. Då vi första gången möttes.. Ingen av oss va egentligen redo för ett nytt kapitell i våra liv, men endå blev det så.. Och se så himla bra det blev!
2 fantastiskt fina barn, en underbar villa och såklart en toppenbra bränsletörstig volvo!! Eller ja, två om vi räknar me våran superduperfina Amazon!! :-)
Många år som vi varit i valet o kvalet om vi verkligen va rätt för varandra, men som vi till sist gjorde slag i saken och testade på nytt. Och så RÄTT vi hade...
Imorn är det du som är KUNGEN här hemma o får dricka ur "kungenglaset" som Linus kallar det. Så njut av dagen tillsammans me dina kids, så är jag hemma till kvällningen...  ♥

Det är verkligen du och jag emot Världen älskling!!
Inget kan slå det... Trots att vi har delade meningar om mycket, så finns det absolut ingen annan som du...
Vad jag Älskar dig... ♥ ♥ ♥

Trots att jag jobbar hela dagen imorn så ska vi fira på morgonen innan jag drar iväg o innan det är dags för Hockeyträning för Linus.

Sååå.. Vart du än går Magnus... Så finns jag där...... ♥

Hoppas du får en fantastisk fin Födelsedag Älskling!!

/Mariana

Postat den 2012-10-06 i Allmänt | Trackbacks ()

Linus vs. Linnéa0

Jag kan inte annat än o hålla med alla som säger att mina kids verkligen är identiska.. Det är faktiskt så slående att man blir stum. Båda har samma ögon, näsa, mun, leende.. Jaaa, allt!! Kan man få så lika barn på pricken alltså?! Tydligen!! :-)
Glad att jag sorterar bilder eftersom så vi håller koll på vem som är vem under tidens gång.. Hahaha.. Faaaast, samtidigt är de ju oftast blått på Linus o rosa på Linnéa, så skillnad blir de ju såklart!! :-) Men alltså.. Titta på mina underbaringar.. Ungefär lika gamla på korten.. Faaast, Néa e ju såklart liiiite mer allvarlig o bestämd än va junior va.. Hehe.. :-) Meeen, hon e ju en brud så de få man leva med. Inte sant?! :-D

Sån kärlek som de ger en, jaaaa.. Den är nog allt himla svår att finna på ngn annan plats i hela världen.. Det är med dessa jag är hemma.. Mina finaste hjärtan...

 
 

/Mariana

Postat den 2012-10-04 i Allmänt | Trackbacks ()

Fullt upp!!0

Joråsåatt!!! Dagarna fylls ut massor nuförtiden.. Förra veckan va de spruta för Linnéa o de gick ju bra. Dock fick fröken feber o ha haft lite till o från sen dess.. :-/
Helgen spenderades på ständigt flygande fot och jag blev Gudmor åt lilla Vilde.. Mysigt!! Ska bli himla spännande att få vara det, vilken uppgift!! :-)
Å sen ha de varit klädbytardagar på Haga skolan där ja varit o jobbat lite emellanåt. Lika roligt som vanligt att se alla köpivriga personer som nästintill springer in för att hitta vad just de söker.. :-) Sen hade vi också inventering i Söndags på jobb. Det innebar att jag ställde klockan på 4.15 o va helt snurrig då jag klev upp MITT I NATTEN!! Ojojoj.. Men dagen rullade på o efter jag varit o hämtat igen mina kläder o pengar på bytardagen så begav jag mig hem till min kära familj.
Här va de fullt ös som vanligt och söndagen och helgen va Äntligen över.. Pjuuh!! Jag blir såå galet stressad då det är mycket att hinna med. Nervös va jag som sjutton eftersom jag skulle prata högt inför andra och nervös för att jag ev inte skulle få sälja ngt på bytardagarna.. :-) MEN, allt gick super o helgen kunde inte sluta bättre!! :-)
Linus va på drakborgen me Amilia, Andreas o Erica i söndags o sprang sig svettig o hade riktigt kul. Nu skulle han minsan spara pengar så han kunde åka dit snart igen. Sööötfisen!! Hehe..

Å nu börjar det faktiskt börja närma sig helg igen. Å eftersom detta är min ordinare jobbhelg, så ska jag arbeta.. Både lörda o sönda. Tjoohoo!!
Fast jag har lite mellanpass, så familjemys hinns de också med. Både på morgon o kväll.. :-) Underbart!!

Skulle vara med på en bytardag här i Matfors också på lörda, men eftersom jag arbetar på lörda och inte kan hämta o samla ihop mina kläder själv så fick jag dra mig ur.. Knasigt system må ja säga.. För hade de samlat ihop o de bara va att åka o hämta hade ju M kunna gjort de. Men jag vet att de kanske inte är de lättaste o göra de med två kids på halsen också.. :-/
Såå, de få helt enkelt bli en annan gång. Däremot ska jag sortera och lägga kläderna i olika storlekspåsar så de är klara för nästa bytardag.. Då slippe ja göra de stora jobb som ja gjort nu innan.. :-)

Här i veckan började Linus fråga om han fick åka o mysa me farfar nånting, å jaa, de va ju självklart å farfar bidde glader! Så i eftermidda tar Linus med sig resväskan o drar västerut o ska ha skogsmys me farfarn ikväll å imorn.. Hehehe..
Då ska jag o Linnéa försöka få lite ordning på tomten.. Städa undan lite möbler, plocka bort gamla blommor och jaa.. Göra lite höstfint!!
Dessvärre har jag ett par blommor som jag absolut inte vill ta bort än. De e ganska knasigt eftersom dessa inte direkt blommar särskilt bra under hela sommarn. Men NU... Nu blommar de som aldrig förr.. Gaaaalet!! Ni ska få bildbevis, knäppte kort på dem igår.. Helt galet.. Ojojoj..

Hoppsan, nu vaknade visst krööösa min!! Dags o mysa!!

Hej hopp!!

/Mariana

Postat den 2012-10-04 i Allmänt | Trackbacks ()

Senaste posterna

Arkiv

Länkar